Fremhævet indlæg

Indkaldelse til restaurering ved Hornumbro

Foreningens vandplejeudvalg indbyder alle, der har tid og lyst, til at deltage i udlægning af en mindre portion gydegrus samt skjulesten i Trend Aa’s hovedløb ved Hornumbro.
Det foregår søndag den 30. september fra kl 09.00 – 12.00. Der serveres rundstykker og kaffe inden opstart og let frokost ved afslutning.
Medbring skridtstøvler/waders og gerne en skovl og trillebøre hvis muligt.
Tilmelding til Thomas Dalgaard (42528499) eller Johannes (42361058 / jcaggersund@gmail.com

Denne gang udlægges gydegrus og sten opstrøms Hornumbro i hovedløbet

Junior fejrer Naturens Dag med megaørred

”Smoltene”, alias vore fiske-flittige juniorer, plejer at fejre Naturens Dag ved vor egen lille å. I år var Trend Å dog stadig meget lavvandet efter sommerens tørke og færre havørreder end vanligt var trukkket op fra Limfjorden. Dertil kommer, at flere tusind ørredunger desværre døde under den voldsomme forurening af Herredsbækken  sidst på sommeren.

Christian blev dagens storfanger med denne mega-regnbue på knap 7 kilo

Så for at skåne den reducerede fiskebestand i åen valgte juniorerne i stedet en tur til Vesthimmerlands Put-&-take ved Søttrup nord for Aars. Her smilede heldet især til de to fiskeglade brødre fra Nibe, Frederik og Christian Hasager på 6 og 11 år.

Først fangede Frederik nemlig en flot regnbue på 1,4 kilo på Powerbait, inden storebror Christian blev dagens storfanger, da det lykkedes ham at overliste en af søens mega-regnbuer på hele 6,8 kg. på et mikro-blink.

Frederik i hård fight med en livlig regnbue, mens storebror Christian er klar med fangstnettet

Video: Store fisk mistet ved Storå

”Smoltene” har gennem en del år haft en udvekslingsordning med juniorerne i HOF (= Holstebro og Omegns Fiskeriforening): Vi fisker gratis i Storå og overnatter i deres klubhus – og omvendt. Da dagkort til Storå koster 200 kr. pr. stk, er turen faktisk lige så meget værd, som det koster at være juniormedlems i Trend et helt år! Altså en rigtig fin ordning!

Derfor var det lidt mærkeligt, at kun Kristoffer, Patrick og Andreas deltog med Per J som turleder. Og der var fisk i Storå. Store fisk!

Om lørdagen mistede Andreas en flot gedde på 4-5 kg. på en wobler lånt af Per. Han prøvede samme sted om søndagen og minsanten om ikke den samme gedde bed igen – på samme sted og på samme wobler. Og desværre mistede han den en gang til.

Lidt senere var der for alvor bud efter Jonas Laigaards gamle lakserekord fra Skjern Å: Patrick fik et voldsomt hug og krogede en vild storlaks på 8-9 kg. Den blev hurtigt træt, men desværre mistede vi den flotte fisk på netkanten. Megasurt – men heldigvis tog Patrick det pænt.

Fight ved Storaa. Foto: Per J

Her er virkelig chance for store, stærke fisk, Så mon ikke der er flere, som kan lokkes med til en weekend ved Storå i 2019 ?? – På billedet og på Kristoffers video kan I se, at Patrick virkelig var spændt for…
PSVi så flere isfugle samt et tranepar med unge, som gav flot flyveopvisning!