Fangster 2006

Trend Å slog rekorden igen
I forbindelse med stygningen af moderfisk blev det som flere af deltagerne på årets el-fiskeri allerede havde luret bekræftet; snitstørelsen på de indfangede avlsfisk satte størrelsesmæssigt rekord. Hunnerne, (35 stk), løftede rekorden fra 2005 på 53,5 cm i snit til 57 cm, og hannerne, (15 stk), fulgte trop ved at gå fra 50,5 cm til 55,5 cm. Rognkvoten på 4 l var selvsagt ikke det store problem at opfylde, og dambruger Peter Holm fra Lundby var velfornøjet med det fine alvlsmateriale.
Nu venter vi så bare på premieren d. 16/1. I skrivende stund, (17/12), ser det ikke for godt ud i forhold til Grønlænderfiskeri i åen. Vandet i fjorden er lige nu 5-7 grader varmt, og dermed er der ikke meget grund til at søge ferske vande for de blanke Havørreder –  de har det fint i fjorden hvor udbuddet af føde også er langt større. Men sidste år kom Grønlæderfiskeriet først igang i Marts da frosten satte ind for alvor, og det kan meget vel gentage sig i år. Tendensen er efterhånden at December er blevet en efterårsmåned hvorimod at det er lang tid siden at Marts har budt på forår…

8/11
Der meldes om godt fiskeri her på falderebet. Således tilbragte Peter Madsen og hans gæstekort fiskende kammerat, John Nielsen, en særdeles våd men spændende dag ved åen d. 8/11. John fiskede med orm, og der var rusk i proppen stort set hele tiden – dog kun af småfisk op til 30 cm. John fangede og genudsatte ikke mindre end 9 af de små Bækørreder. Peter holdt sig til de større og han fangede på en Mepps 3 en kobber-farvet hunfisk på 56 cm som han valgte at genudsætte. Desuden blev det til to tabte målshavørreder – den ene helt blank – og så genudsatte han 2 Bækørreder på 25 og 35 cm. Der var flere fisk der trak denne overskyede og regnfulde dag, og at der er en del blankfisk inde nu afslørede el-fiskeriet sidste week-end jo også, så måske skal du ud og fiske her inden lukketid ??

5/11

Suverænt El-fiskeri Trend Å

Elektroderne behøvede bare at være i vandet i sammenlagt 2 timer, og fiske en strækning på knap halvanden kilometer af, for at hente de nødvendige 50 moderfisk da foreningen Lørdag d. 5/11 afholdt det årlige el-fiskeri. Med start 08.30 fra Dambruget og ankomst 11.00 til Boltrup var det en let tur kun afbrudt af en solbeskinnet kaffepause ved “Hennings Spang”. Der var fisk hele vejen og snitstørrelsen ser ud til at blive slået for andet år i træk idet godt 50 % af de hjemtagede Ørreder var over 55 cm heraf var 10 over 70 cm. Der var derudover genudsætning til 3 store hanner over 80 cm ligesom at de var et par stykker mere af de rigtig store der smuttede fra teamet i båden. Fiskene blev som vanligt transpoteret op til dambruger Peter Holm, Lundby, hvor de nu skal gå den næste måned til halvanden inden de kan stryges for rogn og mælk.

29/10

Fiskede nedstrøms fra kreaturbroen, genudsatte to bækørreder. Efter flere kast et godt hug nær træerne ved vandstandsmåleren. Efter en kort fight på lang snøre mistede jeg fisken, der tegnede til at være en god havørred. – Opstrøms det væltede træ var der hug og fast fisk, en pæn regnbueørred havde kroget sig med alle tre kroge fra en Mepps Aglia Fluo, den kom med hjem til panden. Længere opstrøms nær “Mastehullet” var der en bølge nedstrøms. En skøn formiddagstur.
Holger B.
24/10

Et pat timer blev fordrevet med spinnestagen i hånden på strækningen ved “Træhøllet” opstrøms dambruget. Der var kontakt til et par grove fisk der arrigt slog til blinket dog uden at blive siddende, og så fangede og genudsatte jeg en flot Bækkørred på ca 40 cm. Den var kraftigt farvet men dens hvidt omkransede røde prikker samt dens påfaldende store gab afslørede den – en rigtig flot fisk som forhåbentligt får noget sjov på gydebankerne her om kort tid.    Johnny

23/10
Travede ned til “Spangen” (17 min.) fiskede opstrøms med en Mepps 3 Aglia Fluo. Hug nær “Spangen”, en bækørred blev genudsat. Et plask og en bølge længere oppe nær dambruget. På ved nedstrøms dambruget et førstegangs kast nær en sivbusk gav hug og fast fisk (lidt mærkeligt med et førstegangs kast). Fisken landet, blev ikke opmålt, idet jeg kunne se, at det var en undermåler. Inden afkrogning fik jeg lynhurtigt et foto. Havørreden genudsat, den dykkede omgående i dybet. – Et par gode timer med stangen sidst på eftermiddagen.
Holger B.

 

20/10

Fiskerikontrollen melder om fangst af to uafmærkede garn indenfor 100 m zonen snert udenfor fredningszonen ved udløbet, (Nord for). Desværre er der gang i en del af denne type fiskeri på Himmerlandskysten netop nu – der er kun een vej : meld de kriminelle til kontrollen.  Johnny

19/10

Henning Madsen har med en 64 cm blankfisk bevist at sæsonen ikke er forbi endnu. Havørreden vejede godt 3 kg. Samme tur gav en 44 cm Bækørred til genudsætning.

16/10

Havørred på 48 cm fanget på kobberfarvet Mepps 2 ved Gunderup. Fisken blev genudsat.
Lars Olsen Aarhus N

29/8

Robert Olsen fluefangede en flot Havørrede på 50cm og 1.5 kg nedstrøms betonbroen i Hyllebjerg.

17/9

Peter Madsen har opstrøms “Træhøllet” fanget og genudsat en fantastisk flot Bækørred på 50 cm. Fisken blev fanget på en Mepps 3 spinner.

14/9

Per Johannsen har taget en Havørred på 44 cm samt tabt en under landing.

15/9
Havørred på 50 cm – rimelig blank landet af Per Johannsen.

27/8

Steelhead 37 cm og 0,7 kg fanget nedstrøms hytten nord for Gunderup på prop og orm

Mvh. Lars Skjærris Olsen

28/8

Havørred 45 cm og 1 kg fanget nedstrøms hytten nord for Gunderup på orange Rappala-wobler

Mvh. Lars Skjærris Olsen

 

24/8

den 24. august fangede jeg min syvende havørred i år.
det var på flue oppe ved dambruget. ca. 50cm 1,5kg (genudsat)

Mvh jonas høholt

 

23/8

Et stk Havørred på 52 cm taget oppe ved Boltrup. Agnen var en Mepps 3. Desuden mistede jeg en ca. 60 cm fisk under landingen grundet problemer med nettet.            Johnny

15/8

jeg fangede en havørred på ca. 47 cm ved boltrup. Fluen var
en uldsok i str. 8  Jeg mistede 2 mere
Mvh Jonas Høholt

13/8

Johnny Nielsen har taget en Havørred på 43 cm nedstrøms Hyllebjergbroen. Yderligere to i samme størrelse blev tabt grundet dårlig dagsform ;-

12/8

Peter Madsen har landet en Havørred på 42 cm opstrøms Hyllebjergbroen. Fisken huggede på en Mepps 2

 

Sæl i Trend Aa
Lige hjemvendt fra ferie i et af sommerhusene ned mod åen på det yderste stykke af Trend Å synes jeg lige, at jeg vil delagtiggøre jer i en oplevelse min familie og jeg havde derude.
En formiddag stod vi og kiggede ned i åen, og pludselig så vi en sæl, der lå og flød i overfladen. Herefter dykkede den en stykke nedstrøms med nogle enorme trykbølger til følge. Lidt senere kom trykbølgerne opad igen og under vandet piskede den forbi sommerhuset med høj fart. Det var et imponerende syn. Jeg snuppede mit kamera og løb ned til åen for at tage et billede, når den kom nedad igen. Meget heldigt kom den op for at puste ud og trække vejret lige foran mig. Det var det sidste vi så til den. Desværre kunne jeg ikke nå at indstille mit kamera, så der er lidt uskarphed på billederne.
For os var det jo en fornøjelse at se sælen, men det er nok en mere tvivlsom fornøjelse for lystfiskerne i området. Sådan en fætter kan sikkert gøre en del skade, hvis den fouragerer der jævnligt.

Hilsen
Chris Stilling Pedersen
Skørping

10/8

Ustoppelige Per Johannsen melder om godt fiskeri de sidste par dage med fangst af Havørred på 46, 50 og 54 cm.

5/8

Johannes Christensen, Aggersund, fik gevinst på fluen i skumringen d. 5/8. Havørreden var 60 cm lang og meget velkonditioneret.

Holger Binderup har leveret denne dejlige beretning fra Trend Aa

Onsdag d. 2. August tog jeg til åen, på vej der til købte jeg fiskeparkens sidste dåse orm, noget småkravl vistnok betegnet ”Tigerorm”. Min første tanke var ”Spanget” og så opstrøms, men det regnede og kunne man køre ned i engen?

Det blev i stedet ”Cementbroen” opstrøms, 3-4 af de små kravl på krogen og så gennem junglen. Små nap i og ovenfor ”Rytters Høl”, der var fisk, og de kunne åbenbart lide tigerne. En regnbueørred lidt over 3o cm blev genudsat og senere længere opstrøms en  bækørred, der ligeledes genså sit fiskevand. Prøvede en lånt todelt Rapala Jointed wobler, den kom dog snart i æsken igen, det var en flydende med dobbelt krogsæt, og den tog i hvert udkast flydende grøde. Fik en god sludder med en anden fisker, regnen styrtede ned i tove, vi skiltes, han trak opstrøms og jeg pakkede sammen og kørte til Hyllebjergbroen. Der var et par orm endnu i æsken, så de kom på krogen og  jeg startede opstrøms med kast af orm og flåd opstrøms.

Efter et kvarters tid var der hug, fast fisk og fight, den blev nettet uden problemer, fin let farvet ørrede på 45 cm. Fantastisk, min anden havørrede som lystfisker. Men nu kneb det med orm, en lille splejs kom på krogen, så var æsken tom. Lidt længere opstrøms igen hug, tilslag, fast fisk og fight. Men men men, træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Efter nogle få minutters fight tog krabaten pludselig et udløb nedstrøms så det sang i knarren, et plask ca. 15 meter nede og fisken havde sin frihed. Det var lige før et fyord slap ud mellem tænderne. Så var krogen ren og æsken tom, klokken var nu næsten 22 og myggene stak, bandt en trefarvet  Mepps Tiger nr. 3 spinner på snøren, to gange i brinken på den modsatte side gav lidt problemer, men spinneren kom dog fri. Omkring 3o meter fra broen var der hug, fast fisk og fight igen. Efter en god fight kunne jeg nette fisken, men så kom et andet problem. Spinneren satte sig omgående fast i maskerne, ørreden rev sig fri både af spinneren og af nettet og landede lige på kanten af åen. Jeg var over den flotte fisk som en ørn og fik den  længere ind på brinken, en let farvet på 44 cm. Nu tre havørreder som nybegynder, kunne næsten ikke få armene ned.

Holger Binnerup

4/8
Henrik Kristensen, Farsø melder om fangst af en letfarvet Havørred på 50 cm taget på en opstrøms fisket Mepps 3 spinner. Fiskerikontrollen melder om fangst af 2 ulovligt satte uafmærkede garn ved “Spejderhytten”, ca 800 m syd for mundingen.

 

3/8

Ove Sørensen Havørred på 55 cm, Peter Madsen en på 54 cm, og så har Johnny Nielsen genudsat en letfarvet målsfisk. Der er godt med vand i åen, men der driver desværre en del skidt i vandet – sikkert grundet den høje vandstand, og så det faktum at der er slået grøde i sidste uge.

2/8

Regn i rå mængder har sendt et ordentlig træk fisk op til de mange der stod i åen i forvejen, og det fik fiskeriet til ar eksplodere d. 2/8. Peter Madsen og en kammerat fik fisk på 45 og 47 cm, men kunne dog ikke hamle op med Karsten Sørensen der i løbet af dagen havde ikke mindre end 9 Havørreder over mål på land – de 5 blev genudsat og de resterende mellem 50 og 65 cm blev hjembragt. Erik Sørensen var også ude og nappede 4 Havørreder mellem 40 og 65 cm – som Karstens fisk blev også de taget på orm. Endelig fik Ove Søresen en fin 55 cm fisk om aftenen d. 2/8.
Holger Binnerup har landet Havørreder på 45 og 46 cm.

26-7

jeg var taget til dambruget den 26. juli om aftenen. tæt ved broen fangede
jeg en havørred på 2kg og 58cm på flue. Fluen var en uldsok i str. 8.
Fighten varede 10 min. Der var mange fisk at se.

Mvh jonas h.

 

26/6 : Den 26 Juli var kun få minutter gammel da vores lokale mørkemand, Per Johannsen, atter engeng var på pletten…. 2 smukke Havørreder på 51 og 54 cm blev udbyttet til den ihærdige lystfisker der nok snart skal til at købe sig en større fangstjournal ….
22/7 : Johnny Nielsen har taget en 47 cm Havørred på spin.

 

19/7 : Per johannsen melder om fangst af en 44 cm Havørred.
12-7: Jeg landede om aftenen onsdag 12/7 en havørred på 42cm på flue ved
dambruget. Fluen var en Uldsok str. 8
Mvh jonas Høholt

12/7 : Per Johansen er ikke til at stoppe og fik på en aftens fiskeri ikke mindre end 3 gode fisk på 40, 47 og 52 cm.
12/7

Lige en frisk fangstmelding: Undertegnede har taget en havørred på 47 cm
tirsdag aften (d. 11.07.06 kl. 20.15) nedenfor Hyllebjergbroen. Fisken var i
meget fin kondition. Havde i øvrigt kontakt med flere fisk, og så mange
bevæge sig. Det lover godt for sommerfiskeriet.

M.v.h.
Jan Bierholm
11/7 : Så har Ove Sørensen været på spil igen og nappet en fin 3 kg fisk og som sidegevinst en 50 cm fisk.

09/7

Tirsdag d 4-7-06 fik jeg endelig muligheden for at komme til åen sammen med min onkel, Ole søndergaard Pedersen.

Til trods for det varme vejr viste fiskene sig at være utroligt aggressive. Så da vi drog hjemad fra åen ca. kl 21, havde Ole fanget 1 havørred på 45 cm, mens jeg selv haft held til at overliste 3 på hhv. 42, 45 og 46 cm. På et par af fiskene sad der stadig havlus…
Mvh Mikkel Brogaard Pedersen
5/7 : Per Johansen har været på spil igen og landet en Havørred på 50 cm.
Tommy Dejligbjerg fornøjede sig med i løbet af uge 28 at fange ikke mindre end 7 Havørreder over mål på flue. Største fisk på ca. 60 cm.
29/6

Jeg var ved Trend å i dag onsdag 28. juni, hvor Jeg fangede en havørred på en regnorm  1,4kg – 50cm.  Min far fik et  par bækørreder på 25-30cm også på regnorm.   Mvh Jonas Høholt

28/6

Per Johannsen fik endnu en fin fisk d. 28/6 om aftenen da han landede en Havørred på 46 cm.
Leon Madsen var tidligt oppe og fik belønning i form af en Havørred på 48 cm samt en Bækørred på 35 cm

 

27/6  : Fiskeriet startet med fynd og klem

Som spået gik det ikke længe efter regnen d. 26 før der var fisk på de vante standpladser i åen. Ove Sørensen, Farsø lagde for med en fin fisk på ca. 4 kg og 70 cm. Sønnen Karsten ville dog ikke stå tilbage for faderens bedrift og tog senere på dagen en fisk i samme størrelse – begge blev landet på orm. I mellemtiden havde Johnny Nielsen landet en fin halvmeters fisk på et Krokodille-blink. Der var kontakt til langt flere fisk så der er virkelig muligheder derude lige p.t.

Aftenfiskeriet d. 27/5 var godt. Niels Rask fangede en Havørred på 50 cm på en Mepps 2 og Per Johannsen fik en blankfisk på 55 cm. Juniorerne var ligeledes afsted og Jonas Høholt fangede en fin fisk på 52 cm og 1,5 kg på en Rapala. Dennis Sørensen fulgte op med en fisk i samme størrelse, og var tæt på at fange en væsentlig større, men den tabte han desværre.

Ove Søresen med en 4 kg fisk.


Karsten med en i samme kaliber….

Johnny`s Spinnefisk på 50cm

Holge Binderup med sin første målsfisk

eg var ved Trend å i dag onsdag 28. juni, hvor Jeg fangede en havørred på en regnorm  1,4kg – 50cm.  Min far fik et  par bækørreder på 25-30cm også på regnorm.   Mvh Jonas Høholt

Fiskekonkurrence i Trend Å

Trend Aa Lystfiskeriforening afholder Fredag d. 7/7 kl. 15 – 23 en konkurrence hvor det handler om at fange nogle af de blanke opgangshavørreder der i denne tid i stort tal stiger op i åen. Man behøver ikke at være medlem for at deltage, og man slipper ligeledes for at skulle betale det normalt obligatoriske fiskekort til åen – dog skal der betales et tilmeldingsgebyr og ligeledes skal personer over 18 år huske at indløse det statslige fisketegn. Børn under 15 år deltager gratis hvis de har en betalende voksen med sig.  Der kan fiskes på de stræk af åen hvor foreningen har fiskeretten. Der er tilmelding og base på holdepladsen nær Hyllebjergbroen mellem Hyllebjerg og Fredbjerg hvor også indvejningen finder sted. Chancerne for fangst bliver næppe bedre end i Juli hvor man traditionelt oplever årets bedste fiskeri.

Såvel medefiskeri med orm, spinnefiskeri samt fluefiskeri kan give fisk hvis man spiller sine kort rigtigt.  Foreningen har flotte grejpræmier, bla. ABU og Okuma fiskehjul, på bedding til de dygtigste/heldigste lystfiskere i såvel junior- som seniorklassen.

Det er blanke Havørreder som disse det gælder på Fredag i Trend Å.

30/3 : Under en patrulje ved åen 30/3 antraf foreningens opsynsmand, Peter Madsen, en lystfisker. Lidt underligt alt den stund at der ikke er taget Grønlændere derude en rum tid, og at antallet af lystfiskere langs åen derfor er styrtdykket. Lystfiskeren, Knud Rasmussen, Holstebro, kunne dog fremvise to fuldfinnede og særdeles velkonditionerede Grønlændere på den gode side af halvmeteren. Knud er en gennemrutineret Trend-veteran, og han har berettet hvorledes at Grønlændere i åen i Marts/April absolut ikke er et særsyn. Faktisk kan Trend Å overmatche kysten langt hen i April……… Så måske åen skal have en chance mere inden kysten kalder ??

7/3 : Vandstanden har i en længere periode været meget lav, og det har virkelig udfordret lystfiskerne. Havørrederne har været ekstremt svære og sky, og derfor har antallet af landede fisk været nedadgående. I dag gik der dog lidt hul på bylden da først Leon Maden og derpå Thomasberg fik gevinst. Leon landede en fin blankfisk på 48 cm og Thomasberg en fantastisk Grønlænder på 55 cm. Med kulden, der fortsat hærger det danske forår, er der udsigt til Grønlænderfiskeri i Trend Å en rum tid endnu.

21/2 : Thomasberg var atter ude og lufte sine effektive fluer og hjemtog en blank skønhed på 42 cm.

20/2 : Leo Thorup fangede og genudsatte 2 målsfisken og kanon Grønlænder på 52 cm taget på orm. Henrik Mølgård hjemtog en fin Grønlænder lige over målet.

18/2 : Søren Jensen, Aars, fangede en fin Grønlænder på godt målet

 

13/2 : På en stille dag derude fik Kaj Sørensen dog lusket en enkelt på 41 cm op på en af sine hjemmestøbte blink

Junioerne kan skam også:

12/2  :En glad Jonas Laigaard med to pragtfulde isaborrer på 900 og 1600 gr. Den største er ny klubrekord og en fantastisk fisk! Sammenlignelig med Brians store gedde for nogle år siden.
Mvh    Orla


12/2 : Flot duo på 43 og 44 cm taget af formanden på blink d. 12/2. Turen gav også genudsættere i form af 2 undermålere på knap 40 cm samt en nedgænger på ca 50 cm.

11/2 : På en råkold dag med lidt træge fisk slog flue-folket til. Thomasberg nappede to lige over målet, og oppe ved Boltrupgaarden slog Junior og Senior Høholt til. Juniormedlem Jonas Høholt fangede i “Maste-hullet” en rigtig flot Grønlænder på 44 cm. Fluen var en Zonker – variant. Jonas`far kunne ikke helt følge med, men fangede og genudsatte dog 2 friske springfyre på 38 og 40 cm på en hvid flue med pink hale.

Billedet viser Jonas`flotte Grønlænder

 

10/2 : Peter Madsen kan også stadigvæk….Efter at have genudsat nedgængere på 65 og 50 cm fik Peter en flot lille blankfisk på 42 cm på sit favorit-blink : Krokodillen…

Henrik Kristensen kan også….Han fik i dag en rigtig flot Grønlænder på 44 cm på orm. Desuden genudsatte han en nedgænger på ca 60 cm.

8/2 : Ove Sørensen fortsætter sin gode stime da han i dag landede 2 Grønlændere lige over målet – begge på orm.

5/2 : Aksel Jacobsen, Aars, fangede og genudsatte 2 Grønlændere lige på målet. Trods den megen smeltevand og dermed høj vandstand i åen, havde Aksel valgt fluen, og det kunne altså sagtens lade sig gøre, selv om åen var noget uklar.

2/2 : Det lokkede Leon Masen af huse, og dagen derpå fik han også 8 Grønlændere med 3 over mål……… Trend Å disker lige nu op med det bedste Grønlænder-fiskeri i mange mange år………..

1/2 : Bent Pedersen og Niels “Pind” Kristensen, begge Aars, havde en fin fin dag ved Trend Å. Bent landede 8 Grønlændere og kunne hjemtage 2 på 40 og 41 cm. Men “Pinden” rullede sig ud og viste sit ubestridelige format…Han fangede først en Grønlænder på 50 cm i “Bagerens Høl”. Derpå luskede han op til “Rytters Høl” og gentog kunststykket med en lynende blank Grønlænder på 51 cm. De 2 fisk vejede henholdsvis 1,35 og 1,45 og var dermed ganske velkonditionerede.

1/2 : Først lige en melding fra i går : Ove Sørensen, Farsø, fik Grønlændere på 41, 42 og 45 cm fanget på orm, og Februars første dag gav en flot 44 cms Grønlænder til Peter Madsen fanget på et blink.

31/1 : Dagens meldinger : Leon Madsen 41 cm, Søren Jensen en magen til og mindst en over målet til Thomasberg.  Det mest bemærkelsesværdige ved dagen var efter sigende at Kaj Sørensen måtte tage hjem uden fisk 😉

30/1 : Dagens fangstmeldinger : Kaj Sørensen 1 stk Grønlænder på 45 cm. Leon Madsen 1 stk på 40 cm og så drog et nyt medlem hjem med en blankfisk på 41 cm. Åen er fortsat lav og klar og det kræver sin mand at overliste fiskene derude. Ud over disse meldinger blev der også  landet godt med undermålere og enkelte nedgængere. Selv om det var Mandag var der mange folk af huse, ja faktisk holdt der en overgang 8 biler omkring Hyllebjerg, så der var masser af stemning og snak derude……..

28/1 :    Mikkel Brogaard Pedersen fangede på en Mepps 3 en særdeles flot Grønlænder på 55 cm oppe ved Boltrup. Derudover var der kontakt med flere gode fisk.

Det kan nævnes at flere af de fisk der er taget den sidste uges tid har haft havlus på sig, og dermed må være friskstegne. Kulden ser ud til at holde ved, så det tegner fortsat rigtig fint for fiskeriet derude.

27/1 :         Niels Ove Thomasberg er kendt for at være skrap med fluen og i år er ingen undtagelse…..d. 17/1 fik han 2 målsfisk på fluen, og i dag nappede han nok en flot blankfisk i samme kaliber.

26/01 :    Peter Madsen, Farsø, har slået til igen og lettet åen for en Grønlænder på 41 cm – igen på blink.

Kaj Sørensen har de sidste 2 dage landet Grønlændere på 40,5, 42 og 46 cm.
Derudover meldes der om en håndfuld fangster af Grønlændere op til 45 cm taget af glade fiskere derude

25/1    Peter Madsen, benyttede det dejlige solskinsvejr med plus grader d. 25/1 til at nappe en fin målsfisk, (40,5 cm), på et Krokkodille blink.

Premieren 2006
Bidende kold premiere.

Premieren ved Trend Å var kold – rigtig kold…..På intet tidspunkt krøb termometeret over frysepunktet og de fremmødte lystfiskere langs åen måtte kæmpe en stædig kamp for at holde stangøjerne isfrie. Samtidig blæste en isnende vind gennem marv og ben, og især fingre og fødder frøs i en sådan grad, at det var svært at holde gejsten oppe. Det hjalp heller ikke på humøret, at Grønlænderne kun nødigt ville bidrage til at lystfiskerne kunne holde varmen. Kulden bevirkede at fiskene var umanerlig træge hvilket gjorde, at agnen skulle helt ned på bunden og så også gå helt langsom for at der skulle være bare en lille chance for at få et lille nap. Personligt oplevede jeg flere gange hvordan ellers pæne fisk på halvmeteren dovent fulgte min blink for sløvt at falde tilbage på standpladsen uden at hugge. Åen var, for årstiden, meget lav og klar, så det var ikke svært at se fiskene når først man fik dem til at lette sig fra pladserne…….Der blev taget en del undermålere, lidt nedgængere op til 55 cm og så endeligkom der meldinger i på 3 stk Grøndlændere over målet på 41, 43 og 43 cm. Tony Pedersen, Kornum, blev dagens storfanger med to Grønlændere på 43 cm – begge på blink, og Søren Johannesen fik en enkelt lille springfyr på 41 cm på spinner
Nu håber vi på mildning idet der ikke er tvivl om at der er mange Havørreder i åen lige nu, idet vandet i fjorden er meget tæt på 0 grader. At premieren var træg er ikke et udtryk på manglende fisk. Folk der fisker meget her om vinteren har berettet hvordan bare små temperaturstigninger på 1-2 grader har fået en ellers fisketom Trend Å til at eksplodere i ren Bonanza-fiskeri, og det kan meget vel ske atter engang når vi igen får dagtemperaturene over frysepunktet…….


Grønlænder på 43 cm fra premieredagen fanget af Tony Pedersen

Søren Johannesen med Grønlænder på 41 cm

Skriv et svar