Fangster 2008

20/11
Helt fantastisk El-fiskeri 2008
Vi har de senere år kunne prale med en stadig stigende snitstørrelse på vore moderfisk, ligesom at det i nyere tid har været sådan, at vi ved Boltrup har kunne indstille fiskeriet med et tilstrækkeligt antal fisk. Det kunne vi også i år, men vi kunne strengt taget have stoppet allerede ved spangen, (halvvejs til Boltrup), idet vi allerede her havde et forsvarligt antal fisk i hyttefadet. Men vi fortsatte til Boltrup for at få lidt flere hanner – hunnerne kunne vi tillade os at grovsortere i med hård hånd.
Snitstørrelsen tror jeg igen bliver meget flot, og som vanligt lod vi de største hanner smutte, (3 stk over 80 cm). Største hun var omkring de 90 cm og anslået 8-9 kg. Antallet af visuelt konstaterede Havørreder mellem Dambruget og Bortrup vil jeg anslå til ca. 200 – 250 og så kan man erfaringsvis lægge omkring de dobbelte til da det langt fra er alt vi får op til overfladen – så antallet og tætheden af Ørrederer helt vildt på det korte stræk, (ikke over 2 km).
Vi havde 43 hunner og 30 hanner ved Boltrup hvor Peter Holm ventede. Han sorterede 5 fisk fra af plads hensyn på bilen, så vi har flg. råmateriale til at gå i Lundby :

Hunner – 39 stk :

40-50 cm : 7
50-60 cm : 17
60-70 cm : 8
70-80 cm : 5
80+ : 2

Hanner – 28 stk :

40-50 cm : 10
50-60 cm : 10
60-70 cm : 5
70-80 cm : 3

Den eksakte snitstørrelse tilgår efter strygningen….  Formanden

I forbindelse med generalforsamligen er der indløbet en del fangstrapporter der ikke er tilgået hjemmesiden. De er med til at understøtte indtrykket af en ganske god sæson ved Trend Å. Vi bringer her et par stykker af dem .
Torben Olsen, Ranum : 21 Havørreder mellem 40 og 68 cm, 1 Bækørred på 42 cm og 3 Steelheads mellem 48 og 52 cm.
Leon Madsen, Aars : 20 Havørreder mellem 43 og 58 cm, Desuden en Steelhead på 38 cm. Leon melder om rigtig mange genudsatte fisk.
Lars Madsen, Aars : 8 Havørreder mellem 40 og 57 cm

 

12/11

Så fik jeg lige tid til at skrive en tekst fra  en herlig tur til trend Å D.12-11-08

Jeg startede fiskeriet ved cementbroen, kl 9 om morgenen, men det var meget vanskeligt at komme rundt på markerne og tæt på bredden pga. den megen faldende regn, og efter små to timer med kun en enkelt på mål, som blev genudsat, besluttede jeg mig for at køre til fiskehytten, hvor jeg tidligere har haft heldet med mig.
Ved fiskehytten gik der ikke længe førend jeg fik en flot fisk på 60 cm og en vægt på 1,8 kg i nettet. Umiddelbart kort tid efter denne fangst havde jeg to rigtig gode fights, med tilsyneladende to flotte fisk, men de var desværre ikke kroget godt nok til jeg kunne få dem i nettet. Herefter havde jeg 3 mindre fisk oppe, men alle genudsat, da de kun lige var over målet.
Der var perfekt vejr, og rigtig gang i åen denne dejlige efterårsdag.

Mvh Jost Elund
4/11

Min sidste tur inden det lukkede gik til Hyllebjergstykket.Det viste sig at være et godt valg.Efter en hyggelig stund med pensionisthygge i hytten mandag d.4
kom snøren i vandet: en regnbue på 49cm. blank fed og med havlus, plus en  næsten sølvblank springfyr på 46 cm.
Mvh. Robert Olsen
29/10

Juniorerne vandt også NM 2008
Årets udgave af de Nordjyske Juniormesterskaber for Hold (NM) sluttede med en frisk fladfisketur i regn, rusk og skumsprøjt ved Lyngså Strand den sidste søndag i oktober. Vore dygtige drenge forsvarede i overbevisende stil titlen fra 2007 og vi blev altså nordjyske fiskemestre for andet år i træk – og for femte gang på syv år – foran vore venner fra Sæby, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Voer Å. Vi har ligget i front hele året siden den første runde af konkurrencen i april. Se mere om NM-turene i “Fiskekrogen” nr. 3/2008
Det bedste er næsten, at vi hev NM 2008 i hus med et nyt team af meget unge fyre med 15-årige Jonas Laigaard som alderspræsident. Det lover jo godt for fremtiden.
I øvrigt fangede vi kun to skrubber over måler plus nogle undermålere ved Lyngså. Men drengene var igen skarpe ved den afsluttende konkurrence i præcisionskast og hev sejren hjem med god margin.

28/10

Visse steder gik åen over sine bredder, stierne var under vand og fiskeriet
måtte flere steder foretages fra indersiden af hegnet og krævede en lang stang.
Denne dag forsøgte jeg med orm på lang nedhæng og prop nedstrøms Hyllebjerg
broen. Intet hug den første time, men ved 12 tiden i solskin var der røre i åen,
voldsom plask og udløb så knarren sang. Fisken ville nedstrøms, men på grund
af buske og siv skulle den altså trækkes opstrøms. Det blev en hård fight, det
måtte være en stor fisk med de kræfter. En enkelt gang så jeg fisken, den var
stor. Jeg var sikker på at miste den, idet min o,17 line havde overlevet flere besøg
i bundgrøde, buske og græs og trængte til en fornyelse. Jeg fandt en lille landings-
plads mellem siv og høj græs, her skulle fisken landes. Nettet frem og blev lagt ud,
det måtte kunne lade sig gøre – og det gjorde det. En flot havørred på 62 cm blev
kanet lige ind i nettet. Efter hjemkomst blev fisken vejet til 2,4 kg. Måske et emne
til een af årets top ti fra Trend Å.
Venlig hilsen  Holger Binnerup

24/10

Højvande i åen, diverse blink og spinnere skulle afprøves denne

eftermiddag og kaffen og et par madder var i rygsækken. Det blev
dog igen en Mepps 3 orange fluo spinner der lokkede en nyopstegen
sølvblank havørred på lige målet og med fire havlus på halestykket.
Venlig hilsen Holger B

18/10

Forsøgte både op- og nedstrøms Hyllebjerg broen med nogle nyindkøbte
små messing Krokodille blink fra Trige, de flagrede i den hårde blæst og
ville ikke i dybet uden grødefangst. Skiftede til en Mepps 3 Aglia orange,
og efter flere kast samme sted nettede jeg en havørred lidt over målet, den
var kroget med alle tre kroge i svælget.
Venlig hilsen Holger B

12/10 – NM 3

Vore juniorer var på hjemmebane ved 3. runde af de Nordjyske JiniorMesterskaber for hold, hvor vi dystede mod vore venner fra Brønderslev. Selvom vejret var lyst og solrigt, lykkedes det at lande 5 havørreder: To til Brian og en juniorleder fra Brønderslev, to på 42 og 45 cm til unge Emil fra Brønderslev, der genudsatte begge!

Dagens storfanger blev dog vor egen Mikkel Tümmler med en havørred på 50 cm . Den blev fanget næsten helt ude ved mundingen og bar mange havlus. Det er Mikkels første havørred fra Trend Å og den blev tilmed fanget på den lille, frække wobler, han selv lavede i vinter.


(Foto: Et stort øjeblik: Mikkels første fra Trend Å)

11/10

Lidt friske fangster:

6/10 – En lynende blank steelhead med lus på 41cm taget ved den gamle hytte.
8/10 – En farvet havørred på godt 55cm til genudsætning.
10/10 – 2 stk på 45cm, den ene var blank. Den anden var lettere farvet.
11/10 – En blank havørred på ca. 55cm, også den fik friheden igen.

Så jo, der er stadig gang i fiskene derude
Jonas Høholt

7/10 – “Kola-fiskeri” i Trend Å

De 11 flotte “steelheads”, der blev fanget på Fiskeskolens juniortræf i weekenden, fik den gamle juniorleder til at lette rumpen og køre til åen tirsdagen derpå. Jeg havde dårligt fluen i vandet uden for Trend Bro, før jeg missede det første tilbud. Missede to mere, men jeg var egentlig meget tilfreds med to fede blanke regnbuer på land.

Oppe ved Hytten landede jeg to mere og havde kontakt med yderligere to. Desuden genudsatte jeg tre havørreder. Fluerne var Thomasbergs Coachman, Red Tag og Kobberbassen i mindre størrelser.  Om onsdagen var de væk – tilbage i fjorden…

(Foto: To friske fra fjorden fanget ved Trend Bro)

4.-5. oktober: Fiskeskolen på tur til Trend

 

Hele holdet fra Fiskeskolen On Tour, der arrangeres af Danmarks Sportsfiskerforbund

 

Under overskriften Fiskeskolen On Tour tilmeldte 13 juniorer og deres 4 ledere fra Holstebro, Skive og Silkeborg sig til en fiske-weekend ved Trend Å med klubhuset i Hyllebjerg som base. Desuden deltog 8 fra Trend og vi stod for bespisning lørdag aften og morgenmad og frokost søndag..

De mange unge besatte det meste af åen, vejret var friskt og fiskene var på finnerne! Om lørdagen blev der fanget 12 havørreder og to bækørreder over målet på et mix af spin, flue og orm – og der blev vist flot moral, da langt de fleste blev genudsat.

Trend Å leverede desuden en fed overraskelse for vore mange gæster, fordi efterårsvejret havde lokket en stime “steelheads” op i åen frisk fra fjorden. Lørdagen gav 10 af de lækre fisk. De fleste på 40- 45 cm med løse skæl, hele finner, havlus og én havde lige ædt tre store fjordrejer. Men unge Nicolai fra Holstebro fik et pragteksemplar på 2,6 kg og 58 cm lang på spinner uden for Trend Bro.

 

Nicolais flotte steelhead var renset og en tur i fryseren, inden den blev foreviget

 

Morten Wölck, Silkeborg, fluefangede en på 50 cm .

Om aftenen var der grillpølser og -bøffer, deltagerpræmier til alle, quiz-præmier og masser af fiskesnak og forventningerne var selvfølgelig store til søndagen. Men – der er måde med alting!

Det stormede og regnede hele natten og næste morgen var åen som forvandlet: Den var steget 40 cm . Vandet var som tyk te og der drev en masse løsrevet grøde.

Kun ormefiskerne havde en chance og der blev dygtigt landet nok en “steelhead” og en havørred inden der blev pakket og sagt farvel. Derefter stod Trend-holdet for oprydning og rengøring af klubhuset. – Tak til flere forældre, der bagte lækre brød og kager og især til vores  gode “nabo”, Michael Heltboe, hvor Trend-juniorerne overnattede, fordi huset var fyldt med gæster.

PS. Mikkel T, Theis og Anders tog bagefter et smut ud til Lene ved Gunderup Fiskesø inden de havde fået nok!

 

21/9

Han er allerede bidt af en gal lystfisker. Han har hovedet og adskillige æsker fyldt med fluer. Både til havørrederne hjemme i Trend Å og til bækørreder og stallinger på juniorafdelingens ture.Han var også med på Fiskeskolens laksetur til Bjerkreimselven i Sydnorge sidste år. Og selvom han ikke var blandt de heldige, der fangede laks, har han åbenbart alligevel luret et trick eller to.
På søndagens juniortur til Skjern Å smilede lykken nemlig bredt  til unge Jonas Laigaard, da en nystegen sommerlaks for fuld skrue tog hans hjemmebundne variant af Den våde Høne. Trods dirrende spænding og rystende knæ bevarede han fatningen og trættede roligt fisken uden unødig dramatik. Da kræfterne endelig slap op og laksen udmattet lagde sig på siden, var det lokalredaktørens privilegium at håndlande den vakre fisk.
Det var en perfekt, nystegen hanfisk. En vaskeægte dansk vildlaks med løse skæl og en snes havlus plastret ud over hoved og halerod. Den blev målt til 82 cm og ved hjemkomsten vejet til 4,8 kg. – Hans hidtil største fiskeoplevelse kan til gengæld hverken måles eller vejes – men den var mega!
Til opmuntring for andre, knap så heldige laksefiskere, hører det med, at Jonas tog sin første laks på sin anden tur nogen sinde til den herlige, vestjyske lakseå. Samtidig fik Trend-juniorernes klubrekord et pænt lift, idet fangsten afløser nu voksne Thomas Stenums Gudenålaks på 3,0 kg fra 2001.

10/9
Var en tur ved  åen og nød det gode fiskevejr,den dejlige natur og ikke mindst tre dejlige havørred.
42 cm 48 cm og 49 cm.
Mvh. Robert Olsen

30/8

En aftentur til åen 30/8 gav en blank havørred på 45cm samt en farvet han på godt 55cm til genudsætning.

Jonas Laigaard fangede 2 havørreder på hhv. 41 og 43cm samme aften.

Mvh Jonas Høholt

26/8

Efter en lang pause fra åfiskeriet blev det tid til en smut søndag aften.Efter 20 minutter tog en Havørred på 52 cm min lille spinner. Da den afkrogede sig selv i fangstnettet og var let farvet blev den genudsat. Det tog ca. 20 minutter at få spinneren viklet ud af fangstnettet og så var det mørkt, så det blev en kort tur

Mvh. Peter Krogh Madsen

 

25/8

Har lige været på forlænget weekend i familiens sommerhus i Ertebølle, og som sædvanlig betød det et par ture til åen. Fra onsdag til og med søndag var jeg ved åen 7 gange, og kun en enkelt tur resulterede ikke i målsfisk !! Men fisk er der altså nok af, for på de 6 andre ture blev det til 19 målshavørreder(4 hjemtaget), et utal af undermålere og en del pæne bækørreder, samt en en del mistede. Den største var en rigtig flot sommerhavørred på 57 cm og 2 kg, mens de andre har været mellem 43 og 55, og været ligeligt fordelt mellem nye blanke fisk og farvede fisk. Turene har været fordelt godt over åen, og jeg har således fået havørred både på de yderste stykker ved Gunderup Gård og de øverste ved boltrup. Det bedste fiskeri har været på vandet ved Hytten, hvor jeg sammen med min onkel(Ole Søndergaard Pedersen) oplevede helt vanvittig godt fiskeri, og indenfor et par timer havde fået 11 havørreder(3 hjemtaget), hvoraf 5 blev taget i løbet af 100 meters fiskeri!! Her til skal så tilføjes at vi fiskede om eftermiddagen i forholdvis godt vejr, så der er masser af fisk, og de kan fanges hele dagen

Som det fremgår af ovenstående har fiskeriet i år været ekstremt godt, og jeg har været så heldig at opleve den bedste sæson nogensinde for mit vedkommende. Således har jeg indtil nu fået 61 sommerhavørreder over målet, hvoraf 20 er hjemtaget. Den største er stadig på de 3,2 kg, men ved at de store er der, da jeg desvære har smidt 5-6 kilos fisk i Ryttershul, så håber at få sneget mig til åen en gang eller 2 mere inden sæsonen slutter.

Knæk og bræk

Mikkel Pedersen

17/8

Kl. 05:30 Søndag morgen 17. August tog denne flotte havørred fluen hårdt og kontant ude midt i åen. Den gik først i overfladen, derefter et godt stykke nedstrøms så fluehjulet hvinede. Efter flere ture frem og tilbage af åen kunne jeg, efter en del besvær og en hård kamp på 7-8 minutter, lande en flot blank havørred på 63cm og 2,6kg. En herlig morgenfisk, og ny personlig rekord for Trend Å.

Mvh Jonas Høholt

17/8

Lige en melding herfra om sommerfiskeriet i Trend å indtil videre. Var første gang ved åen i uge 28, hvor det bl.a. blev til en rigtig flot og blank sommerhavørred på 3,2 kg og 63 cm. (se vedhæftet billed). Derudover har jeg været ved åen gentagne gange i slutningen af uge 29 og så uge 30, og også her har der været kontakt til flere rigtig flotte fisk i størrelsen 55-60 cm. Det har især været de yderste stykker omkring hytten, som har været rigtig gode, og for mit vedkommende tegner denne sæson til at blive den bedste jeg nogensinde har oplevet, selvom jeg desværre endnu ikke har fået landet en af de helt store…. Mvh Mikkel Pedersen

15/8

14 august landede jeg opstrøms Boltrupgården  4 stk havørred. Hjemtog de blanke, en på 53cm. 1,8kg. og en på 44cm. De 2 andre kom tilbage i åen. Har efter endt ferie i ugerne 31.32 og 33, med vægt på fiskeri uge 33, i denne sæson landet 32 over målet. Heraf er de 17 hjemtaget. Så åen har været overordentlig gavmild ved mig i år.

Mvh. Per.J.
Lige et par fangster:

19/7 et styk på 52 cm
20/7 en på 54 cm og en på 48 cm
22/7 en på 50 cm og  nok en på 50 cm.

Mvh. Robert Olsen
I løbet af uge 29 havde jeg 4 gode ture til åen med 5 flotte havørreder over målet, samt 2 helt blanke målsfisk + en del mistede fisk lige før landing. Den mindste på 48cm og den største på 57cm og nok 2kg, var næsten helt blank og gav en kanon fight, den fik dog friheden igen til sidst. Alle 5 blev fanget på flue, den mindste blev hjembragt og resten genudsat….Mvh Jonas Høholt

19/7

Første tur ved åen i juli måned gav fisk. Nettede først en sølvskinnende havørred på 4o cm, derefter blev en bækørred på omkring de 25 cm kroget i undermunden, nettet og genudsat. Ved godt 22 tiden var der  voldsom ryk i snøren og plask i vandet. Jeg måtte ned på knæene for at nette sølvtøj på 48,5  cm.   Agn: denne aften de små “tigere”…. Hilsen fra  Holger Binnerup

18/7

18 juli gav en blank havørred på 49 cm. på spinner.
Søndag 20 juli gav en bækørredhan på 42cm. på et lille blink

Mvh. Peter Krogh Madsen
Startede nedstrøms boltrupgården kl. 22.30. Så fisk flytte sig, men ingen ville i nærkontakt med min “tassi”. kl. 23.45 fik jeg et kontant hug helt inde ved stang spidsen. Den startede med at rulle kraftigt, så jeg skyndte mig at give line og gå lidt baglæns for at kunne styre slagets gang. Heldigvis var det mig der vandt. snart lå der en flot blank fisk på  55 cm. og 2 kilo rent i nettet. Prøvede lidt igen og 10 min. efter var der fisk igen. Denne gang var det en lige så kraftig model på 58 cm og 2,5 kilo, der havde set sig ond på min “tassi”. Nu syntes jeg det var nok for i aften og vendte tilfreds næsen hjem til den varme kone ææhh dyne…Mvh. Per.J.

17/7

Torsdag aften gav en fin blank havørred på godt 50cm samt en undermåler til genudsætning. Begge blev taget på flue.

Mvh.  Jonas Høholt

 

16/7

Onsdag eftermiddag var jeg en halv time ved åen, det gav en kraftig men farvet havørred på 45 cm.Den blev genudsat. Den blev taget på en lille spinner.

Mvh. Peter Krogh Madsen

15/7

Jeg var ude at fiske i aftes og det fangede jeg to havørder på 50 og 45 cm, det var mellem boltrup og cementbroen, nedstrøms….. Hilsen Brian Kristensen

14/7

Efter nogle kedelige nulture ved Trend lykkedes det endelig at få sølv på land.
Vejret var perfekt med skyer og en jævn vind fra vest, men vandstanden i åen var ikke ligefrem overvældende. Et par forgæves timer i eftermiddags overbeviste mig om, at aftenskumringen ville være mere interessant. Og ganske rigtigt… Jeg havde ikke fisket i meget mere end 20 minutter før en bølge rejste sig bag spinneren – nåede lige at tænke “så!”, før stangen blev spændt og en pæn fisk vendte i vandet. Den var tydeligt sølvblank og pænt stor, hvilket fik pulsen godt i vejret. Jeg fik fumlet nettet ud med én hånd, og heldigvis teede fisken sig pænt imens – det er temmeligt letsindigt at have et net, der skal foldes ud. Tænker det hver gang, jeg skal bruge det, men kan åbenbart ikke tage mig sammen til at anskaffe mig et bedre.

Havørreden tog et par ture op og ned ad åen, og jeg lod den styre showet de første fem minutters tid. Den skulle være ordentligt træt. Den så dog ud til at være godt kroget. Heldigvis havde den hugget et sted, hvor jeg kunne komme helt ned til vandet, hvilket gjorde landingen noget nemmere. Jeg fik lagt nettet frem og prøvede så et par gange at trække den hen imod mig for at se, om den var træt. Det blev den efterhånden, og efter ca. 10 minutter gled den ned i nettet. 52 cm, 1,6 kg og lynende blank. Ny PR i ferskvand.
Lidt senere havde jeg en ordentlig kølvandsbølge efter spinneren, men fisken vendte om i sidste øjeblik.
Jo, der er sgu kommet havørreder op i Trend å 🙂 …. Mvh.  Lars Skjærris Olsen

13/7

De vil FAME ikke på land, de 3-4 kilo`s. ved Boltrupgården. Havde en der fulgte /puffede tre gange til min “tassi. Fik en pause imens der blev skiftet til et sølvblink. I første kast huggede den kontant, men efter et minut´s vild fight var det fisken der vandt igen. Hvis det var den samme fra igår, vokser de sku godt. Den her var omkring 70 cm. Men pyt inden aftenen var omme lå der en på 52+48 cm i posen.
Mvh. Per.J.

11/7

Jeg var afsted ved Spangen den 11/7 med fluestangen. Startede helt oppe oven til bagkanalen. Der var mange fisk der rørte på sig, men de var let skræmt. Jeg satte en lille Soldier Palmer for enden af forfanget, og et stykke længere nede krogede jeg en flot havørred på 55cm 1,9kg. Og nede ved spangen endnu en på 53cm 1,8kg. Nu var det næsten ikke til at få armene ned. Begge fisk var i super kondition og gav en fremragende fight på det lette fluegrej…. Mvh. Jonas Høholt

11/7

Var ved spangen kl 22.30 her holdt to biler, videre til Hyllebjerg broen også her to biler, så enden på det blev Boltrupgården, her var der fri bane. Monterede min “tassi” og gik nedstrøms, ret hurtigt var der fisk. Moslede godt rundt et stykke tid, for derefter at gå af. ØV det var en i tre kilo`s klassen
20m. længere nede fik jeg en på 49cm og kort tid efter en på 47cm. Derefter døde det ud. Tænkte der var fri ved spangen nu, så der kørte jeg op. Der var ikke et øje, så her hyggede jeg mig med at hive yderligere to på 46 og 44cm op.
Mvh Per.J.

10/7
Jeg var ude at fiske i aftes og det fangede jeg to havørder på 45 og1 kg. og 48 pg 1,4 kg og det var ud for dambruget…..Hilsen Brian Kristensen

09/7

Nogle dage med et rigtig godt havørredfiskeri kulminerede onsdag aften klokken 23.40 med en flot nystegen havørred på 73cm og 3,8kg. Fisken blev taget på orm.

Mvh. Jacob Jensen

08/07

Fik  den 8-07  en dejlig opgænger på 58 cm på Hyllebjergstykket.

Mvh. Robert Olsen

29/6

Startede neden for Boltrupgården kl. 22.30. Har gået det sidste stykke tid og jagtet en rigtig god fisk.
Da den står et sted der er meget svær at kaste på, lykkedes det også denne gang at skræmme den
ned af åen i en stor bølge. Kørte ud til sommerhus stykket hvor der var trøsteræmie, i form af en lille springfætter på 45cm….Mvh. Per.J.
28/6

Kl.23 Lørdag aften tog en Havørred min lille spinner. Den blev landet efter en kort men hård kamp.Den målte 56 cm. og vejede 2.1 kg.
Mvh. Peter Krogh Madsen
27/6

Nedstrøms gunderupgården fik jeg disse 3 stk`s. 55-48 og 46cm. på ca 3 timers fiskeri med  min “tassi”. Tabte yderligere 3 og havde et par tilbud, samt så flere fisk flytte på sig…. Mvh. Per.J.

23/6

Så lykkedes det i 4 forsøg at få den første sommerfisk på land. 49cm. flot fed og blank uden lus. Taget sankt hans aften kl. 00.15 i stiv kuling på hjemmelavet “dille” blink ved sommerhusene….Mvh. Per J.

22/6

Jeg havde brugt det meste af søndagen på at buskrydde opstrøms den gamle hytte, og i dag skulle strækket afprøves. Det blev til en fed blank havørred på 49cm og 1,5kg på spinner. Den gav en fin fight med flere ture ind i grøden og et flot spring til sidst.

Mvh Jonas Høholt

22/6

Jeg var ude at fiske i aftes og der fangede jeg en Havørrede på 49 cm og 1,3 kg. Der kom en del grøde flydens, som der gjorde det lidt svære at fiske, men det gik da.

Hilsen Bain Kristensen

 

20/6

Fredag omkring middag gav en på 46 og en på 50 cm. Agnen var en lille spinner.
Mvh Peter Krogh Madsen
15/6

Forsøgte nedstrøms Cementbroen hvor jeg genudsatte et par bækørreder under målet. Mørke skyer trak op og så kom regnen der gav vådt tøj, til gengæld forsvandt de arrige myg. Så var der ryk i fletlinen og efter en god fight landede jeg med nettet en sølvskinnende havørred på 43 cm, min første havørred som medlem.
Venlig hilsen   Niels Møller

14/6

Så var der hug, fast fisk og fight. Klokken var lidt over 22 opstrøms “Cementbroen”.
Det tegnede til en god fisk, men hvor var mit fangstnet?  Glemt i bilen – hvad nu?
En halv meter ned til åvandet, buske og høj vegetation til begge sider. Myggene stak
både i nakken og på hænderne og fisken kæmpede som besat. Endelig stod landingen klar, men stangen kunne ikke løfte fisken, jeg måtte have fat i snøren med hånden og med et langt glidende tag både i vand og i luften landede jeg en flot sølvskinnende fighter på 48 cm. Efter hjemkomst til Løgstør ved godt elleve tiden blev fisken vejet til l,3 kg og derefter fotograferet ophængt på læhegnet.
Hilsen Holger Binderup

14/6

Lørdag formiddag gav 2 små tykke Havørreder på en lille spinner.Den mindste målte 43 cm 0g var let farvet. Den anden var lynende blank, målte 49 cm og vejede 1.4 kg. De havde begge slugt spinneren, så de blev begge hjemtaget….

Mvh Peter Krogh Madsen

13-14/6

Ifølge Mikkel skulle der være gået friske fisk op i åen først på ugen. Det trak derfor kraftigt imod en fisketur, da jeg nåede til fredag. Vejrudsigten lovede blæst fra vest og regnbyger, som ikke tegnede dårligt mht. til nye fisk. Efter to timers fiskeri fredag aften kunne jeg ved selvsyn konstatere, at der var gået fisk op. Først fangede jeg en rigtig flot sølvblank havørred med havlus, 66 cm/3,5 kg. Efter at have lagt denne i bilen, ville jeg prøve at starte samme sted, hvor jeg fangede den første. Ca. 15 min. efter den første fisk, fangede jeg på nøjagtig samme sted en pæn blank fisk på ca. 55 cm (genudsat). Så trak fodbolden, hvorfor det ikke blev til flere fisk den aften.
Lørdag “morgen” startede jeg omkring kl. 11,30 i regn og blæst, kryderet med hagl. Det blandede vejr afholdt dog ikke fiskene fra at bide. En høj og bred 55 cm’s blank havørred ville gerne hugge, efter den havde slået til spinneren 3 gange. Efter en god fight blev den genudsat i sit rette element. Det blev ikke til flere havørreder på denne tur, men en del flotte bækørreder kunne ikke stå for spinneren (genudsat).
Lørdag aften trak åen igen efter fodboldkampen. Bortset fra et par forsigtige puf til spinneren ville havørredene ikke lege med, hvorimod bækørredene tog kraftigt på spinneren (genudsat). Fiskene virkede meget sky, hvilket ikke var særligt overraskene taget i betragtning af de tydlige tegn på stor aktivitet fra de tobenede langs åen.Rygtet om nye fisk spredes hurtigt blandt godtfolk.

Mvh. Ole Søndergård Pedersen

14/6

Lørdag morgen var jeg afsted ved åen. Jeg startede kl 04:00 oppe ved spangen. Jeg så et par pæne bølger deroppe, men der begyndte først at ske noget nede ved boltrup. Lige efter broen landede jeg en lettere gylden sommerhavørred på 44cm, havde desuden et par tilbud mere længere nede af fisk i samme størrelse. Jeg hilste også på odderen og hejren nede ved hyllebjerg. Agnen var en to-delt rappala wobbler.

Mvh. Jonas Høholt

13/6
Har lige været en tur i familiens sommerhus i Ertebølle, hvilket selvfølgelig også betød flere ture til åen. Lørdag aften var jeg et smut ved hyllebjerg, og fiskede stykket fra cementbroen til boltrup, og søndag morgen gik turen til stykket ved faskinerne og op til hyllebjerghullet. Begge ture var præget af den meget lave vandstand, og et par mindre bækørreder var alt hvad det blev til.
Mandag eftermiddag fiskede jeg over det yderste af åen, og på stykket fra Skoven op til Gunderupgårdsvinget og videre op mod Hytten fangende jeg flere rigtig flotte bækørreder, hvor den største målte 42 cm, alle blev naturligvis genudsat.

I løbet mandag og for alvor op ad tirsdag slog vinden over og begyndte at blæse fra vest, hvilket betød at vandstanden steg en smule, og nok endnu mere vigtig så steg troen på sommerhavørred. Og ganske som håbet så havde vesten vinden fået de første sommerhavørreder til at trække op. Således tog jeg sidst tirsdag eftermiddag til åen, og på lidt over en time havde jeg fightet, landet, fotograferet og genudsat 3 stk. sølvblanke havørreder på hhv. 50, 52 og 43 cm. Billederne snyder en del hvad angår størrelse, dels fordi det skulle gå lidt hurtigt og dels fordi de er taget med mobilkameraet. Især de 2 første havørreder var i superkondition og har nok vejet et sted mellem 1,5 – 2 kg, og så raslede de blank skæl af dem.

Udover de 3 fisk jeg fangende, så havde jeg yderligere kontakt med 2 havørreder tirsdag, bl.a. en rigtig pæn fisk som jeg vil anslå til at være omkring de 60 cm, samt 2 onsdag. Alle fiskene stod på stykket mellem Hyllebjergbroen og boltrup. Den lave vandstand og det klare vand kombineret med et par nyerhvervede polaroidsolbriller gjorde det muligt at se fiskene før de huggede, hvilket bestemt ikke gjorde fiskeriet mindre interessant. Ser allerede nu frem til sommerfiskeriet.. 🙂

Mvh Mikkel Pedersen

6/4

Stor bækørred på juniorturen

Vi udsatte juniorturen til Varde Å fordi det var råt og blæsende samt alt for meget vand og et mylder af mennesker ved åen. I stedet blev det til en herlig forårstur ved Trend Å, hvor vandstanden var perfekt og vi så ikke et øje.

Der er stadig enkelte grønlændere (undermålere) og nedgændere og en del mindre bækørreder i åen – og jeg fik desuden hilst på en af de største bækørreder, jeg hidtil har fanget i Trend Å. Jeg sjussede den til godt en halv meter og 1½ kg. I ganske pæn kondi efter årstiden. Smukke farver – bred og fast over ryggen, selvom der stadig manglede lidt dybde.

En bækørred af den kaliber er sjælden i Trend Å, så den fik selvfølgelig friheden igen, så andre også kan få glæde af den. – Forhåbentlig ser jeg den ringe en skøn sommeraften. Så vil jeg have en lille fræk tørflue parat.

Orla

21/2
Nyt medlem Niels Møller har nedstrøms foreningens lille hytte i engen nettet sin første fisk fra åen. En kampfrisk regnbueørred på knap 4o cm med svag rødt på siderne og pletter på halefinnen huggede på en Torpedo Rival 10 gram.
17/2

Et sats i engene øst for Trend kastede en fin Grønlænder på 42 cm af
sig. Desuden var der fangst og genudsætning af 2 fine Bækørreder på 30-35
cm. Agn : Krokkedilleblink til Havørreden – Bækkerne huggede på en hvid Jig.
Johnny
16/2

Fik en lynende blank grønlænder lige omkring målet på flue oppe ved spangen.

Mvh Jonas Høholt
15/02
Prøvede stykket neden for gunderupgården. Det afstedkom: nogle små bækker, 3 blanke under, 1 blank nedgænger ca. 60cm. og en fin Grønlænder på 42cm.. Var også et smut på sommerhusstykket. Her var der også fisk, i form af 2 blanke under og en blank over ( nok i nærheden af de 45) Den gik af i et flot spring, med salto og hel skrue. Alle taget/tabt på 7gr.torpedo i guld.
Mvh. Per.J.
Havde udsat et par mindre bækørreder nedstrøms “Cementbroen” og i næste kast fik jeg bundbid. Fletlinen o,17 kom på arbejde og halede lidt efter en kastestang fra en hjort ind til bredden. Stangen var kulsort med fire sprosser, så hjorten har mindst været en otte ender. Om foråret taber hjorten jo geviret (2 stænger), den har sikkert været ved at drikke og har så tabt den ene stang. Solen skinnede og fasankokken skældte ud i krattet. Fin tur ved åen, men kun de to bækørreder lod sig friste.
Fiskehilsen fra Holger B.
13/2

Orla Bertram har listet en fin Grønlænder på godt 40 cm op af åen ude på det yderste stræk.

 

11/2

Var ved spangen og. fiskede fra midt på det døde løb og ned med blink. Da jeg kastede ved bagkanalen gik der 3 pæne bølger nedad. det fortsatte hver gang jeg flyttede nedad. Lidt oven for spangen lagde jeg mærke til et hul ved stien,der nok var lavet af et dyr. Dette var også tilfældet. For da jeg stak hovedet hen til hullet, kikkede en odder forskrækket op på mig. Hurtigt fik den moslet sig rundt i den smalle gang og væk var den. I det første sving efter spangen genuds. jeg en bækker i fuld kondi på 41cm. En god dag ved åen, med en lidt speciel odder oplevelse
Mvh Per.J.

 

8/2

Flot blank Steelhead på 47cm fanget på flue oppe ved spangen, en virkelig stærk fisk.

Mvh Jonas Høholt
7/2

Jeg var forøvrigt ude et par timer idag. opstrøms hyllebjerg, fik jeg 4 blanke under 1 på ca. 43cm. Genuds. da den var meget slank. Samt flere hug på et torpedo blink 7gr. guld.
Mvh. Per.J.

 

4/2

Jubii. Så lykkedes det at få en Grønlænder over mål. 40,5 cm. opstrøms hyllebjerg. Havde et par gode emner mere, til posen. Men de ville hellere blive i åen.
Jeg var forøvrigt ikke den eneste der var ude at fiske.
Knæk og bræk Per.J.
3/2

Var afsted for første gang i år. Vinden var frisk og bidende kold. Alligevel gik fiskene ganske friskt til biddet – bare blinket kom langt nok ned. Ingenting kom dog med hjem idet det kun blev til en enkelt Grønlænder på knap 40 cm der selvfølgelig blev genudsat. Derudover sørgede to slanke nedgængere på 55-60 cm sammen med to mindre Bækørreder for at turen blev ganske underholdende. Alt kunne genudsættes uden nogen egentlig håndtering, (et let rusk med krogløseren mens fisken var i vandet), så det var meget fint. Perfekt vandstand derude ….. Johnny

 

24/1

var jeg ved åen. Efter at have fanget en del undermålere, og nedgængere op til 60cm, fik jeg endelig en grønlænder der kunne holde målet. Det var oppe ved spangen. Det hele på flue.

 

Mvh Jonas Høholt

 

20/1

Årets første blankfisk blev fanget på orm, men blev genudsat da den var kroget yderligt. Den målte 45 cm.
Peter Krogh Madsen
18/1
Igen ved åen. Jeg havde en del restorm fra premieredagen der skulle bruges, her fik jeg hjælp af en undermåler, et par bækørreder, en nedgænger på omkring den halve meter og så en flot
sølvfarvet Grønlænder på 42 cm til rygsækken. Ormedåsen var så tom, valget stod nu mellem min orangerøde Mepps og Krokodillen. Det blev Krokodillen der lokkede de næste fisk. Endnu en sølvfarvet Grønlænder på knap de 42 cm kom i sækken og endnu en nedgænder på omkring de 5o cm med gulligfarvede sider og brungrøn overdel blev forsigtigt lempet i åen igen. Så var Krokodillen på en lufttur til en busk på modsatte side af åen, heldigvis på en tynd gren, blinket slap sit tag og kom retur med en bøjet krog. Sluttede formiddagen med at genudsætte en
undermåler på 38 cm samt en bækørred…. Hilsen fra Holger B.

17/1

Jeg var ved åen i formiddag, en helt fantastisk tur,      To pæne 42 cm grønlændere kom med hjem…. Hilsen Holger
16/1
Hyggeligt møde i hytten sammen med de “morgenfriske”, hvor vi nød frisklavet kaffe, rundstykker og en “Gammel Dansk”. Tak for det.
Høj vandstand og hård blæst var betingelserne ved åen denne formiddag.
Mistede en hidsig ørred under fight på lang snøre nedstrøms Hyllebjerg broen. Landede senere en blank Grønlænder på 37-38 cm kroget i kæben, den var let at afkroge og genudsætte.
Igen hug, fast fisk og fight. En sølvskinnende Grønlænder blev nettet og målte 41 cm. – Nedstrøms “Cementbroen” genudsatte jeg en flot bækørred på omkring 25-26 cm. Anvendte “Tigerorm”.  En dejlig formiddag ved åen.  –  Til aften ovnstegt havørred med krydderurter, grøntsager og hvidvin. Uhm….M.v.h  Holger Binnerup
Sus og blæst efter en hyggelig morgenkaffe på hytten begav jeg mig uden større forhåbniinger til Hyllebjergbroen.Da jeg ikke er nogen vårhare længere,gik jeg kun et par hundrede meter opstrøms og tænkte,at en halvtimestid kunne man da prøve–det var jo premieredagen.Let grej med små sprællende tigerorm opstrøms–og så var der hug! Glemt var alle skrøbeligheder og vejret synes pludselig meget bedre.

Det blev til seks fisk,hvoraf to kunne  beholdes.En på 42cm og en på 43cm. på tre timers fiskeri.Derefter var der dejlig varm suppe på  hytten–tak for det!

Torsdag fire fisk,men ingen kunne hjemtages.

mvh.  Robert Olsen
Jeg var ude at fiske i går og der fangede jeg to grønlænder på 35 og 45 cm, det var neden til boldrup

Hilsen Brian k

 

Skriv et svar