Fangster 2012

Elfiskeri 2012   Vanen tro elektrofiskede vi den 1. lørdag i november. Holdet bestod af folk, som har været aktive med restaureringer m.m. i løbet af året. Det var med spænding vi satte elektroderne i vandet, da fiskeriet sidst på sæsonen på ingen måde har været prangende. Fiskeriet startede som vanligt ved dambruget og fra opstemningen og ned til bagkanalen kom der mange hanner i hyttefadet. De stod allerede klar på gydepladserne. Det var rart med de mange hanner, da de er stærkt underrepræsenteret i en normal opgang af havørreder. Ved dambrugets bagkanal havde vi taget 12 fisk i alt. Efter bagkanalen begyndet det at gå noget hurtigere med at få samlet fisk. Her begyndte der også at dukke en hel del hunfisk op.

Status var, da vi nåede spangen, at vi kunne klare os, men heller ikke mere. Fiskeriet fortsatte ned til Boltrup hvor der dukkede endnu flere fisk op og vores nervøse trækninger blev gjort groft til skamme. Resultatet 42 hjemtagne hunfisk og 18 hanfisk. Ud over dette genudsatte vi 27 fisk, som enten var for blanke, for store eller for små. Læg dertil yderligere 30 fisk som vi lod passere uden vi tog dem op i båden. Hvis man regner lidt på det svarer til ca. en fisk for hver 15 m å! Lægger man dertil de fisk, som smuttede fra os, så……..  Største fisk var i år lidt mindre end vanlig. En hunfisk på 75 cm.   Fiskene går i skrivende stund (2. dec) i dammene hos Peter Holm og venter på at blive strøget. Han gjorde et forsøg i uge 47, men fiskene var endnu ikke modne nok. Han gør et nyt forsøg igen i uge 50.
15/11 Torben Rasmussen, Silkeborg 4 fiskedage, 3 havørreder, 42, 44 og 53cm. Vi har en skøn å, men i år har der været stille…
30/9
Ole Lassen
fangede i dag kl 9.30 en fin ørred på 3 kg og 69 cm nedstrøms boltrup.
vandet er højt og champagnefarvet lige nu, gode betingelser for overraskelser i åen
28/8
Jens Laursen
Havørred 55cm. Fin hun fisk, ingen skader eller mærker. Fanget på meps spinner, havde ikke net, så stangen knækkede i forbindelse med landing.
Mvh.
26/8
Thomas Bach
Fanget søndag den 26/8 kl 20,45
47 cm og 1,3 kg
Mepps 3, sølv med prikker.God fight hvor fisk sprang fri af vandet 3 gange inden den løb tør for energi.
26/8 Simon L.
Endelig en lidt større fisk fra Trend å. Fisken huggede et sted hvor åen slår et lille knæk. Den stod dybt under brinken og hentede spinneren i et stort plask. Med klart vand og pol-briller kunne jeg se det hele ske 3 meter fra mig !    73cm, 4,2 kg.
Simon
11/8
Thomas Kjelgaard
En smuk sommeraften ved åen resulterede i en god ørred på 65 cm og 3,2 kg. Fisken gav en forrygende fight med flere lange udløb inden den gled stille og roligt i nettet. Dejligt med en åens lidt tungere fisk på land.  Stram line
Thomas Kjelgaard
09/8
Per Johannsen
Patrick var ude og prøve sit nye fiskesæt bestående af nye Waders, stang, hjul og nogle flere Australske woblere. som han har fået i 10 års Fødselsdagsgave. Efter nogle kast havde han et meget hårdt bid, men den blev ikke hængende. Super så var der ihvertfald fisk der ville have denne flotte håndlavede wobler. Han fiskede lidt videre og fik igen et godt hug. Denne blev hængende hele vejen til nettet. Så den første Havørred på helt nyt grej var hjemme. Lader til de ligger omkring samme str. mange af dem. Da denne også var 46 cm. som den første han fik. Dejligt at se, at det arbejde ildsjælene i vores klub laver, bærer frugt, så de unge kan få flex på klingen, og gode minder i rygsækken.
07/8
Dennis Jeg var heldig at fange en havørred i tirsdags, efter et kvarter var der bid lige neden for det sommerhus med den nye terrasse. Der er godt med plads til at fiske, afstanden snyder når man ser det fra vejen. Fisken var 47cm og vejede 970g fanget på en 7cm wobler.
Mvh. Dennis
31/7
Brian Kristensen
Jeg var ude at fiske her til aften, for det var så godt et vejr, og jeg havde på fornemmelsen at der skulle være en fisk til mig på den her smukke og dejlige aften. Jeg gik fra Hyllebjergbroen og ned af, jeg havde flere der var oppe at kigge til min wobler, og der i blandt en med noget størrelse i. Det endte da også med at jeg fik en der blev siddende, den var 52 cm og 1,2 kg.
29/7
Per Johannsen
Min Søn Patrick og jeg har gået og jagtet hans første Havørred på nogle gode aften ture til vores dejlige å. Han fik i forgårs den første på Orm, den var desværre kun  ca. 35 cm. Så ud igen med den. I aftes var vi afsted igen. Denne gang med en Wobler som han har vundet i en Fotokunkurrence i Australien. Han var meget spændt på om en Wobler helt derovre fra den anden side af Jorden kunne fange Fisk her, det Kunne den.
Han havde kun taget nogle få kast da der var fast fisk. Denne var også ca. 35 Så hurtigt af krogen og ud. Vi satte os lige i et par minutter for at få lidt ro på det hele og nyde aften stilheden. Et par kast senere var der igen fast Fisk. Denne gang en fin størrelse der gav herlig fight, med et par spring og hvinende bremse på hjulet. Patrick holdt stand over for “vildyret” og klarede den til nettet, som jeg havde klar. Vel på land blev den lagt til hvile og målt. 46 dejlige blanke centimeter.
STORT TILLYKKE fra Far med den første over mål.
K & B Per.J
23/7
Karsten Bjerg Jensen
Nu blev det min tur til at fange den første havørred over målet, i Trend Å i år. Startede fiskeriet ved den gl. hytte kl. 21.00 og ca. halvanden time senere fangede jeg en fisk på 47 cm. Havde ingen yderligere tilbud, denne lune sommeraften. Knæk og Bræk.
21/7
Thomas Bach
I dag kl 8:15 fangede jeg denne smukke havørred på 52 cm. 3 kast skulle der til før der var bid på guld mepps 3, og bedre start på dagen får man vel næppe.
Lørdag aften blev fisken så røget  på bålsted, og blev dermed til et dejligt aftensmåltid ude i sommerhuset.
19/7 Anders Laursen
Jeg var ude Torsdag d.19  Der fangede jeg en havørred på 44 cm. ca 1.2 kg. nede ved cementbroen, jeg fskede med prop og orm. Nu kender jeg cementbroen rimelig godt, og ved hvor fiskene står.      Mvh. Anders
17/7 Brian Kristensen Jeg tog ud for at fiske her til aften, fordi at jeg mente ikke det kunne være rigtig, at jeg ikke kan fange nogle fisk. Da jeg var af sted i morges mistede jeg to okay havørreder, og jeg ville gerne se om jeg ikke kunne være så heldig få dem til at bide igen, men det lykkes desværre ikke, men jeg fik så i stedet for en helt anden havørrede på 47cm og 1,250 kg.
15/7
Simon Sørensen
Jeg fik 2 smukke havbasser den 15/7  Den ene var på 50 cm. og så tog jeg også en på 41.5 cm. som jeg så genudsatte, super tur til åen
11/7
Thomas Kjelgaard
Årets første tur til åen resulterede i to fine blankfisk på halvmeteren! Begge fisk tog fluen hårdt og aggressivt. Beklager det dårlige mobil-billede.
Thomas Kjelgaard
09/12
Erik Pedersen
Var ved åen den 9.juli med start kl. 04.00. Det var perfekt fiskevejr.
Der gik da heller ikke længe første havbasse var på land, dog
under mål. Sådan forløb resten af dagen, hvor jeg fik 8 stk. flotte
havørreder, hvor kun en holdte mål. Alle fiskene var helt friske
havørreder med havlus over det hele.
Selvfølgelig mistede jeg også store fisk. Det er jo altid dem, man
taber;-)    Sådan en Eldorado dag glemes sent. Jeg pakkede sammen klokken 14.00 efter en uforglemmelig dag.  KB. Erik
Fisken på billedet er 42 cm.
6/7
Brian Kristensen
Jeg var ude at fiske her til aften, for jeg tænkte at det ville være ekstra godt at komme af sted, når der var kommet den megen regn, for så ville de fisk der var kommet op i åen, forhåbentlig være nemmer at komme til,det lykkedes da også at få en havørrede op på 50 cm og 1,3 kg. Jeg havde fat i flere, men de ville ikke blive siddende på krogen den aften.
6/7
Simon L.
Årets første Trend-ørred fanget i en meget lav og klar å d. 6/7.
Selvom vi trænger til (meget) mere vand i åen, gemmer den stadigvæk på lidt opgang. Fisken på billedet er nøjagtig en halv meter. Havde yderligere et par fisk over målet på land..  Så er vi igang!
3/7 Jonas Høholt
I år har jeg på flere ture fisket på Trend Å’s ‘glemte strækninger’ i håbet om, at finde nogle fisk der ser knap så mange fluer, som på ‘motorvejs-strækningerne’. Mit sats på de småt befolkede stræk er en kamp med høj vegetation, balancespring på våde og knoldede brinker og vanskeligheder i bagkastet. I går aftes var min ihærdighed stadig ubelønnet, men i takt med at lyset svandt, havde jeg flere tilbud til fluen. Ved midnatstid spændtes linen pludseligt op, og den spejlblanke å var blevet sprællevende. En fjordfrisk ørred væltede ovenud af baljen og høstede halvandet kilo grøde, inden den gled ind over netrammen i pandelampens skær. Et lækkert produkt fra vores å, med ildrødt kød, og 7 trepiggede hundestejler i mavesækken.
30/6 Thomas Dalgaard
Jeg havde aftalt at mødes med Erik ved Hyllebjergbroen. Han havde
fået udgangstilladelse noget tidligere end mig, og kørte til åen allerede ved
17-tiden. Kl. 1915 kom jeg af sted. På vej til Hyllebjerg havde jeg dog lige
et par ærinder. Jeg havde hørt rygter om en stor tabt fisk. Da manden
som havde haft fat i den, gik i haven da, jeg kørte forbi, skyndte jeg
mig at dreje ind forbi for at høre om der var noget om historien. Den var
god nok. Han havde mistet en meget stor fisk for nogle dage siden, Om den
var 6 eller 10 kg var der af åbenlyse grunde ikke helt styr på.
Inden jeg havde set mig om var kl. 21 da jeg nåede Hyllebjergbroen. Erik kom
op til broen. Han havde været nedstrøms og havde genudsat en fisk lige over
målet. Diskussionen gik herefter på om jeg skulle køre til Hytten eller
Boltrup/Spangen. Valget faldt på førstnævnte.
En øl senere nåede klokken også at blive 22 inden jeg var klar til fiske.
Ved Hytten var der endnu en fisker som jeg ikke fik lejlighed til at hilse
på, da han havde meget travlt med at komme nedstrøms Hytten. En time senere
havde jeg ikke set fisk endnu, og da jeg gik retur mod bilen havde jeg
en samtale med mig selv om jeg skulle vælge den fornuftige løsning og køre
hjem, da jeg skulle være alene med ungerne næste dag eller fiske noget mere,
når jeg nu havde brugt næsten tre timer på at komme ned til åen.
Jeg kørte til Trend…..
I starten havde jeg lidt problemer med at jeg fangede skrænten i
bagkastet. Da det endelig lykkedes mig at ramme åen var jeg heldig efter
nogle få kast. En fisk viste sig i overfladen, og jeg kastede til den. Få
øjeblikke senere kunne jeg lande en fisk lige over målet. Dejligt at sæsonen
nu endelig var i gang for mit vedkommende. Få kast senere var der igen fast
fisk. Umiddelbart virkede den som om den var samme størrelse som den første.
Glæden var stor, da en lidt større fisk dukkede op.
Kun nogle få kast senere var der igen bud efter fluen. Indrømmet, jeg var
ikke særlig koncentreret efter to så hurtige fisk, og fisken blev ikke kroget.
Lidt senere blev det til en blank regnbueørred inden turen gik retur
mod Aalborg.
Skulle jeg nu have fanget jeres opmærksomhed med et skidt foto taget med en
dårlig mobiltelefon, kunne jeg vel lige så godt bruge lejligheden til at
sige, at vi stadig godt kunne bruge et par personer, som kunne tænke sig at
bruge en hverdag i ugen 36 sammen med DTU Aqua når der skal laves
bestandanalyse. Ring eller skriv til mig hvis du har tid og lyst.
Formanden     Fisk på 42 cm og 57 cm, 2,5 kg.
24/6
Thomas Bach
Den 24/6 fik jeg denne nystegne havørred på 42 cm og 1.2 kg. Den gav en god fight.
Vh Thomas
24/6 Per Johannsen
Nu  blev det så min tur til at få den første sommerfisk med hjem. En dejlig model på 44 cm. nystegen med et par lus under bugen.
K & B derude
23/6 Erik Pedersen
Lørdag morgen klokken 04.00 stod jeg ved åen,  fortrøstningsfuld
efter alt det vand, der er kommet. Jeg startede ved Hyllebjerg og tog stykket nedstrøms, dog uden overhovedet at spotte fisk. Jeg talte med to andre, som heller ikke havde set eller hørt noget fra fiskene.
Jeg tog derfor ud til hytten for at se om ikke en nyopsteget fisk kunne snydes. Det lykkedes klokken 08.00 i Hesteskoen. En fin fisk med havlus. Senere på formiddagen mistede jeg endnu en.
Fisketuren sluttede klokken 12.00 og jeg tog veltilfreds hjem med en 51.
cm. og 1775 grams havørreden i rygsækken. K og B  Erik Pedersen
16/6 Svend Hansen Var ved åen tirsdag den 16.juni og fangende en rigtig flot havørred på 4,25 kg og 74 cm samt en velvoksen og smuk bækørred på 2.10 kg og 60 cm.
Vh. Svend Hansen
5/6

Erik Pedersen

Startede dagen klokken 04.30 ved Hyllebjergbroen, hvor jeg endelig skulle
have banket min å-feber ud af kroppen, og hvilket bedre tidspunkt at gøre
det på end selveste Grundlovsdag.
Hård vind, masser af grøde, ja der var dømt spinnere og blink hele
dagen, sådan kan det jo gå, men det skulle i hvert fald ikke slå mig ud.
Efter 1,5 times fiskeri uden så meget som at se skyggen af hav eller bæk,
skulle der tænkes nyt. Turen gik videre til “Hytten”.
Her fik jeg rigtig mange flotte bækørreder op af åen, som alle blev udsat. Klokken 09.30 var mit håb for at se en havørred tæve til
spinneren ved at være svunden, men så sørme tævede noget sølvblankt
til den, og op af vandet fløj den havørred. Den holdt ikke mål, men
igen kom den vidunderlige følelse, som disse havørreder giver og tanken
” de er kommet op”.
Jeg gik fem meter længere ned og “Bang”, så sad der fast fisk,
og dette var bestemt en med meget størrelse på. Jeg kunne følge den
hele vejen, og var ikke i tvivl om dette var en 60-er. Den kæmpede en 7
minutters tid, hvorefter jeg kunne lande den flotte fisk, som var vildt
fed og på ingen måder blank, som billedet også viser.
61cm-2.6 kg.
lidt længere nede af åen fik jeg endnu et fint tilbud af en hav lige over
mål, skyder jeg den til.
En veltilfreds lystfisker sluttede 10.30 med en fantastisk fisketur ved
Trend å med sig i baggagen. Det er lækkert nu at kunne sige
“HAVØRREDEN er her”.
11/3
Orla Bertram
Lærenem junior
Anders Kruse Laursen fra Vr. Hornum er et af de nyeste – og yngste – medlemmer af juniorafdelingen og han har fået en usædvanlig god start på fiskeriet i Trend Å.
På junior-premieren sidst i januar fik han en grundig instruktion af juniorlederen i ormefiskeriets kunst og det gav en ørred på 52 cm. mellem Cementbroen og Hyllebjerg Bro.
Midt i februar gentog han succesen på samme strækning og med samme metode med en ørred på 57 cm. og sidste søndag slog han til for tredje gang med en fin grønlænder på godt 40 centimeter.
Hvad skal det ikke ende med ?
Mvh       Orla
01/03
DE ER DER STADIG Orla Bertram
Den første marts bragte forår til tiden – med strålende sol, tocifrede temperaturer, lærkesang og den første flaksende vibeflok over engene. Jeg havde vist hele åen for mig selv og fiskede fra Faskinsvinget ned gennem Hesteskoen. Først genudsatte jeg en livlig nedgænger, som startede fighten med et par flotte spring.
 En time senere gik en ny fisk fri af vandet, men denne gang var det en fed lille grønlænder dugfrisk fra fjorden med løse skæl.
 Begge fisk tog en mini Salmo Trude. Orla 
12/2
Erik Pedersen
så kom jeg endelig på årets første tur ved vores vidunderlige å. Første dag med plus-grader i lang tid, kan kun give fisk.
En enkelt grønlænder blev det til på en 36 cm., så den fik sin dejlige frihed igen. Jeg sluttede dagen af med et godt tilbud fra en 70+ fisk, men den skubbede bare til blinket. Vi aftalte dog, at den heller  ville se nærmere på mit blink i juli måned, så det vil glæde mig til.
super fed dag, som jeg har ventet med længsel.
Knæk og bræk derude.
24/1
Per Johannsen
Det gode vejr i dag 24.1 skulle udnyttes med en lille tur til Åen. Kørte til den gamle hytte og fiskede nedad. Fangede en rigtig fin grønlænder på 45cm.
 Havde der for inden et par tilbud og genudsatte en grønlænder der godt kunne holde målet. (ca 41-42cm) Men den var noget slank. Så vi aftalte at ses igen når den havde taget 5-6kg. på
K&B Per
18/1
Per Johannsen
Vejret så fint ud her til morgen, så bestemte at få lidt frisk luft. Er der nogen bedre måde at gøre det på, end at gribe stangen og suse til Trendå. NEJ VEL.
Startede ved Boltrupgården. Her var der ikke noget held. Kørte til hyldebjerg broen og fiskede et godt stykke ud af. Heller ikke her nogen form for kontakt med Fisk. Nå de holdt nok middag og jeg gjorde det samme ude ved den gamle hytte. Det gav ny energi og jeg bevægede mig ned ad. Havde prøvet lidt af hvert efterhånden, men lige lidt hjalp det. Kigge lidt dybere i æsken og faldt over et blink som jeg tit har haft succes med, når alt andet fejlede. På kom det og sørme om ikke i første kast jeg havde et godt hug.
 Det lovede jo godt, nu skulle det blive spændende om det skulle redde dagen endnu engang. Fik affisket noget mere og endelig kom forløsningen, i form af en Sølvpil på 47cm. som gav en rigtig fin fight.
 Lidt efter havde jeg en i samme kaliber som ikke ville på land, men rullede så jeg selv var ved at blive helt rundtosset. Den vandt dennegang, men bare vent, jeg kommer igen
K&B  Per
17/1
Orla Bertram
Der var trængsel ved åen på premieredagen, så jeg ventede med at finde grejerne frem til den 17. – Da var der til gengæld god plads. Fiskede neden for Hyllebjergbroen og fik 2 fine grønlændere over målet. Havde bestemt mig for, at årets første fisk skulle ud igen, men nummer to kom i sækken.
Selvom den var mindre og smallere.  Skællene sad til gengæld løst og kødet var næsten postkasserødt, så den smagte pragtfuldt. Begge fisk tog en Xflie st. 8 fisket på synkeline.
Knæk & bræk for den nye sæson !      Orla
16/1
Brian Kristensen Jeg var ude at fiske i går, i det gode vejr og det skulle jo da prøves, når at det var premiere og det viste sig at være et meget klogt valg, for der var flere grønlændere, og jeg fik en på ikke mindre end 46 cm – 1,1 kg
 jeg også genudsat en som var lidt mindre. Jeg fiskede neden for Hyllebjergbroen og nedstrøms.
Knæk og Brik til jer alle  Hilsen Brian Kristen
16/12
Jonas Høholt
Fine grønlændere på premiere-dagen.
Den nye sæson ved Trend Å startede mildt og utroligt fredfyldt. Modsat tidligere år, var der i år hverken høje snedriver eller bulrende flom. Der var med andre ord mulighed for noget rimeligt fiskeri.
Der var også et pænt fremmøde til suppegryde i klubhuset klokken 12.30, hvor der blev meldt om spredte grønlændere, og store nedfaldsfisk, de fleste steder i åen.
De heldige under formiddagens fiskeri kunne således fremvise intet mindre end 4 flotte, blanke grønlændere med smukke gennemsigtige finner.
En glædelig nyhed ovenpå 2 næsten grønlændertomme premieredage.
Vinteren viser sig indtil videre fra den milde side, og en lille flok grønlændere har tydeligvis fundet vej til åen.

Tak til nissebanden for fantastisk suppe, brød og en lille skarp.

Skriv et svar