Gedde- og hornfisketur


Fiskeåret 2018 startede lidt svagt for juniorerne, fordi vandet var længe om at blive varmet op, men nu er der ved at komme gang i fangsterne. Vi startede maj med geddepremiere ved den idylliske Lille Sjørup Sø, hvor ejeren har været så venlig at give os lov til at fiske. Det er tredje år i træk, at vi fisker derude og de foregående år har vi tilsammen fanget 15-16 mindre gedder op til knap 3 kg. – Langt de fleste genudsat.

I år var søen mindre gavmild: Jannik blev dagens storfanger med en fin genudsætter-gedde på ca. to kg fanget på en stor wobler. Der var også gedder til Kristoffer, taget på flashflue og til hans far, Rune, taget på et klassisk Atom-blink.

Patrick, samt Emil T og Emil M fik desværre ikke fisk på land, selvom de to førstnævnte begge havde kontakt. – Gedderne var der dog – vi så en del, der flygtede, når vi vadede i kanten af grøden, men de var åbenbart ikke særligt sultne på dagen. – Ellers en herlig dag i de smukke omgivelser og masser af forårssol. Og stor tak til ejeren! (Desværre blev geddebillederne overbelyst)

Patrick, Christian og hans far, Claus, valgte sammen med undertegnede at fiske i Mariager Fjord fra nordsiden øst for Stinesminde, mens Kristoffer og hans far, Rune, fiskede ved Dania på sydsiden, hvortil hornfisketuren først var aftalt.

Der var en del gydende hornfisk i overfladen på begge pladser, men bidelysten var begrænset. Det lykkedes dog Patrick at fange sin første hornfisk nogensinde på en lille sildehapser. Den var 76 cm lang og ny klubrekord. Christian tog en på blink på 73 cm og undertegnede en på samme størrelse på en Guldbasse-flue. Måske var vi lidt for tidligt på den, men til gengæld var hornfiskene store og flotte.