Hår, fjer, uld, tinsel, flash med mere til tusindvis af fluer

Juniorafdelingen ”Smoltene” har gennem de sidste 20 år fået en fantastisk samling af fluebindingsmaterialer og bortset fra de klassiske laksefluer findes der næppe mange fluer, som vi ikke kan binde.

Årets høst af farlige fluer til alle tænkelige fiskearter.

Basisbeholdningen blev skabt for adskillige år siden takket være vor generøse sponsor – The Fly Co, der er landets største engros-firma inden for branchen. Og vi køber stadig en del værktøj, masser af vådflue-, tørflue-, lakse-, streamer-, gedde- samt diverse saltvandskroge plus hackles og diverse præmier til sponsorpriser hos det velassorterede firma i Hammershøj.

Tak til Flemming, Jonas, Chris og de andre juniorvenner

I mange år har vi desuden modtaget en masse gratis materialer. Især den dygtige københavnske lakseflue-ekspert, Flemming Andersen, har forkælet os. I en lang årrække fik vi alle de overskydende materialer fra finalen i DM i Fluebinding og Flemming har senere betænkt os, når han ryddede op i sin egen store samling af materialer. Senest har han her i foråret foræret os en kæmpe papkasse med masser af spændende materialer – måske til en købspris på et par tusind kroner!

Vort tidligere juniormedlem, Chris Vistisen, ruller flash op til The Fly Co og det sker, at hans spolemaskine løber løbsk, så bundterne bliver ukurante og ikke kan sælges. Så den flash, der indgår i mange af vore fluer – og især vore geddefluer, der faktisk er dyre at binde – kan vi takke Chris for.

Andre af vore tidligere juniormedlemmer, især den kreative fotograf, Jonas Høholt, har bidraget med adskillige materialer og forleden forærede hans navnebror, Jonas Laigaard, os mere end et dusin rørfluenåle. – Jonas H blev i øvrigt ”Årets Fiskefotograf” for en del år siden, mens Jonas L blev juniordanmarksmester i fluebinding i sin tid!

En længere række ældre seniormedlemmer har også foræret os en betydelig del materialer, ligesom flere fædre har bidraget med hår og fjer fra forskellig vildt, f.eks. fasaner, ænder, agerhøns, snepper plus ræve-, og hjortepels. Flere har desuden indleveret trafikdræbt vildt, bl.a. haler fra egern og mår.

Det siger sig selv, at vi er yderst taknemmelige for de mange gaver, selvom vi så småt er ved at få det luksusproblem, at det kniber med at få plads til alle materialerne. Så måske skal vi snart til at sortere i det og give overskuddet videre til juniorerne privat.

Masser af nye frække, fangstsikre fluer fra vinterens fluebinding

”Smoltene” har også været flittige ved fluestikkene på denne vinters klubaftener. Så de, der har været med hver gang, har nået at binde ca. 40 forskellige fluetyper til å, sø, kyst og P&T – inklusiv vor Begynder-fluebindingsdag. Vi binder i øvrigt altid mindst to eksemplarer af hvert mønster, så vi har en reserve, når en flue mistes.

Langt de fleste af vinterens fluer er tilmed nye mønstre, som vi ikke har bundet tidligere år, så vi prøver også at forny os. Der er selvfølgelig grænser for, hver avanceret fluebindingen kan blive, fordi vi hver sæson får nye medlemmer, som jo må starte forfra. Men de enkle fluer er heldigvis tit de mest effektive.

– Mange af de unge har rigtigt fluegrej og vi instruerer dem selvfølgelig i kaste- og fisketeknikker, når lejlighed byder sig. Men spinnefiskerne kan selvfølgelig også få glæde af fluerne, når de fisker med spinflue eller med bobleflåd eller bombarda.

Orla

Det er hyggeligt, kreativt og lønsomt at binde sine egne flu