Mini-projekterne nytter

_D3_4318

50cms hunfisk på en af de mange gydebanker i Omløbsbækken. Foto: Jonas Høholt

Vandplejeudvalget har for nylig været på besigtigelse ved Mølgaardsbækken og Omløbsbækken, hvor udvalget udførte miniprojekt den 24. oktober 2015 med luftning af gydegrus og gennemgang for forhindringer.

Ørrederne har allerede nu kvitteret med 5 gydninger i Mølgaardsbækken – herunder den største gydning vi nogensinde har registeret i den lille bæk.

4

Mølgaardsbækken er mellem 45-55cm bred og har en gydestrækning på 60-70 meter, men har potentiale til cirka 200 meter nyt gydevand. Her ses den største banke vi hidtil har registreret i bækken. Foto: Jonas Høholt

1

En sammenstyrtet overkørsel spærrer for opgang til det øverste af Mølgaardsbækken. Det skaber kraftig opstuvning, og nogle gange oversvømmelser, og er derfor ikke godt ørredvand. Her kan blive et par hundrede meter nyt gyde- og opvækstvand for ørred. Foto: Jonas Høholt

Omløbsbækken har overrasket meget positivt. Her har vi allerede registreret 18 gydninger på en cirka 500 meter lang strækning. Her var en del af havørrederne stadig i bækken. Det er allerede nu mere end en tredobling i forhold til tidligere år.

Det er meget tydeligt at ørrederne flittigt har brugt det eksisterende grus, vi løsnede i efteråret. Gydningen i de små tilløb er gået tidligt i gang, men hænger sandsynligvis sammen med den kraftige nedbør de sidste 10-14 dage – det lover godt for årets gydesæson.

Husk at tilmelde dig gydevandringen den 27. december hos Johannes på jcaggersund@gmail.com hvis du ikke allerede har gjort det.

_D3_4239

Solid gydegravning i Omløbsbækken 9/12-2015. Foto: Jonas Høholt