Op af bakke på Lystfiskeriets Dag

”Smoltene” alias juniorafdeleingen i Trend Å Lystfiskeriforening har deltaget aktivt i Lystfiskeriets Dag , siden starten for 12 år siden. Hele vejen i samarbejde med Lene og Karl Emil fra Gunderup Fiskesø og hver gang med ”familiefiskeri” som tema.

Vi bruger meget krudt på forberedelserne for at trække folk til og finde nye juniormedlemmer. Fire timers gratis fiskeri for at barn under 15 år ifølge med en voksen, som kun betaler 100 kr. er da et godt tilbud og der er også rabat til ældre juniorer. Desuden er der flotte præmier på højkant for de største og de fleste fisk!

Desværre er det meget svært at synliggøre de gode tilbud i lokalsamfundet. Vi sender 5 PR meddelelser ud (med forskellige fotos), men det er kun Nordjyske og Himmerlands Ugeblad i Løgstør, som bringer det. Aars Avis, Farsø Avis, der burde være de centrale medspillere samt Vesthimmerlands Avis arkiverer vor pressemeddelelse lodret.

Gennem årene har det forhindret snesevis af børn og unge i en gratis og hyggelig fisketur sammen med en pårørende og i selskab med ligesindede. Selvom vi er den eneste juniorafdeling i Vesthimmerland og en af de mest aktive i hele landet. – De nævnte ugeaviser har åbenbart ringe sympati for frivilligt arbejde og en sund fritidsbeskæftigelse og det er da svært at forstå.

Vi får selvfølgelig omtale på www.sportsfiskeren.dk og desuden i Naturguiden for Nordjylland, men den drukner let i mængden af gode tilbud. En måned i forvejen kører jeg også ud til Fiskesøen og opsætter vor LFD-plakat i samtlige 12 shelters plus butik og renseskur, men effekten er desværre minimal.

I år var vi selvfølgelig også hæmmet af alt for varmt og solrigt vejr med lummert vand, som erfaringsvis gør fiskeriet svært og endelig faldt arrangementet sammen med pinsen, hvor der er tradition for familiekomsammen, småferier og de sidste konfirmationer.

Så på den brogede baggrund skal vi vel være glade for, at der trods alle odds kom 16 deltagere, heraf 15 med fiskegrej inklusiv 5 af vore egne juniorer. En enkelt sød ung pige og hendes far viste interesse for at melde sig ind i foreningen, men flere opfølgninger gav desværre ikke gevinst – og så fangede vi ikke én eneste fisk i det lunkne vand, selvom de sprang om ørerne på os. – Heldigvis kunne vi give alle juniorfiskere en trøstepræmie eller to og efter fiskeriet var der grillhygge med gratis pølser og sodavand til små og store.

Men det overordnede resultat er en masse spildte kræfter og skuffede forventninger, så man i et svagt øjeblik overvejer at droppe LFD. Men lystfiskere i almindelighed og juniorledere i særdeleshed er jo et optimistisk og stædigt folkefærd, så vi giver det nok en chance til i 2019, hvor vi vil prøve at satse meget mere på facebook.

Orla