Status for juniorafdelingen 2016

Vi holder altid en hyggelig juleafslutning den sidste klubaften før jul og i år kunne vi glæde os over et stort, flot fremmøde – både blandt juniorer og klubbens dygtige gruppe af instruktører og hjælpere. Der var faktisk dårligt plads til alle ved de tre borde i lokalet. Vi snakkede om årets mange spændende ture, men kager og snold blev budt rundt – og vi nåede desuden at binde en geddeflue, der også pynter på juletræet.

Kasper Svendsen - årests junior 2016. Her med Per Johannsen, som er blinkstøber og grejtilvirker med juniorerne. Foto: Orla Bertram Nielsen

Kasper Svendsen – årests junior 2016.
Her med Per Johannsen, som er blinkstøber og grejtilvirker med juniorerne. Foto: Orla Bertram Nielsen

Årets storfangere
Traditionen tro startede vi som nævnt julestuen med at gennemgå alle de fisketure, vi har gennemført i årets løb:
Først grønlænderpremieren, hvor eneste fangst dog var en undermåler til Emil M.

De næste par ture måtte aflyses pga. grimt vejr, men sidst i februar medvirkede flere juniorer til gengæld med at synliggøre klubben på den store Fiskeri- og Jagtmesse i Aars.

Grejtilvirkning i klubhuset med Per Johannsen og Orla Bertram.

Grejtilvirkning i klubhuset med Per Johannsen og Orla Bertram.

I løbet af vinteren bandt vi også en masse farlige fluer til å, kyst og p&t, og mange deltog i Per Johannsen spændende blink- og woblerfremstilling.

En tur til Gudenå midt i marts gav kun en fejlkroget skalle til Emil og ved NM1, hvor vi fiskede efter grønlændere ved smukke Uggerby Å ,fangede vi kun Jeppe, som faldt i baljen.

Men på kystturen til Limfjorden den 9. april med Simon Sørensen som guide kom der gang i sagerne: Tim Groen fangede en fantastisk fjeldørred (som ikke lever vildt i Danmark) på 3,2 kg. og de tre deltagere tog desuden 5 havørreder til deling.

Juniorernes kysttur til Limfjorden i foråret 2016. Bemærk Tims store fjeldørred.

Juniorernes kysttur til Limfjorden i foråret 2016. Bemærk Tims store fjeldørred.

Den 17/4 afholdt vi NM 2 og det lykkedes gutterne at fange nogle få sild på havnen i Nørresundby.

Den 1. maj havde vi takker være Simon geddepremiere ved Lille Sjørup Sø øst for Strandby, hvor Kasper S blev dagens storfanger med flere gedder – den største på 65 cm – og den 8. maj afholdt vi traditionen tro Lystfiskeriets Dag, hvor Andreas Sloth brillerede med en håndfuld store regnbue fra Gunderup P&T – og endelig fangede Emil M 3 hornfisk på hornfisketuren sidst i maj ved Mariager Fjord v.f. Dania på bobleflåd og flue.

Kasper med gedde fra juniorernes geddepræmiere den 1. maj

Kasper med gedde fra juniorernes geddepræmiere den 1. maj

I sommerens løb har vi i mange år arrangeret tur til åen 8 tirsdage i træk for de, der ikke er rejst på ferie. Mærkelig nok var der generelt ikke større tilslutning i år, selvom det er højsæson og selvom fiskene var større end i 2016. Kun 4 juniorer fangede havørred i år over målet i Trend Å (mod 10 sidste år), nemlig Anders K, Emil M (begge 45 cm), Kristoffer (52 cm) og Anders (56 cm) og der var ingen, som scorede 3 i Trend (mod to både i 2015 og 2014). – Det kan vi forhåbentlig gøre lidt bedre i 2017. For vi har en af landets bedste havørredåer og vi får endnu mere fiskevand til rådighed i det nye år!

Anders Laursen var en af de dygtige juniorer de landede havørreder i Trend Å i sommerens løb

Anders Laursen var en af de dygtige juniorer, der landede havørreder i Trend Å i sommerens løb. Denne havørred er fra 2015. Foto: Orla Bertram Nielsen

Årets karpetur til Dvergetved Søpark løb af stablen midt i august og her blev Emil F storfanger med sin første spejlkarpe nogensinde. Vi fejrede dernæst Naturens Dag 11/9 med en tur til Trend Å, hvor Emil M genudsatte en fin bækørred på 36 cm og i oktober gennemførte vi Begynder-fluebinding med en håndfuld nye fingernemme medlemmer. Endelig ombyttede vi en kysttur i november til en tur til Fiskegårdens P&T, hvor Jannik blev storfanger med 4 regnbuer. Resten af året gik med spinnerbyg, knude- og fluebinding.

Emil M med en af sine ni karper fra Dvergetved Søpark

Emil M med en af sine ni karper fra Dvergetved Søpark

Årets junior – og tak til sponsorer og hjælpere
Kasper Svendsen blev ”Årets Junior 2016” og modtog et lækkert fluehjul sponsoreret af The Fly Co samt Pers smukke blink indgraveret ”Årets Junior”. Vi håber at du vil få megen glæde af de fine gaver!! – Stor tak til alle vore sponsorer og samarbejdspartnere, som foruden Fly Co er Korsholm i Skjern, Gunderup Fiskesø og Fiskegården i Hvalpsund. Også tak til Trend-medlemmer Johannes Nielsen, Jonas Høholt og formand Thomas for fine gaver i form af bl.a. fluebindingsmaterialer og lånewaders. Sidst men ikke mindst en stor tak til vort dygtige team af hjælpere og medinstruktører samt for den flotte opbakning fra forældre og pårørende.

Plads til nye medlemmer
Vi er altid på jagt efter nye medlemmer med lystfisker-gen og håber at senior-medlemmer m.fl. vil henvise alle interesserede, da vi ikke altid får den støtte fra lokalaviser mv. selvom vi bruger fritid på at skrive adskillige pressemeddelelser i årets løb. Derfor vil vi lidt senere på året fremstille en ny plakat, som forhåbentlig kan få effekt.

Giro-indbetalingskortet for 2017 er på vej ud og vi håber, at alle de nuværende medlemmer har lyst til at fortsætte takket være det gode kammeratskab,de mange gode tilbud i det nye program og til samme fine pris som sidste år – men giv mig venligst besked snarest, hvis du af en eller anden grund IKKE ønsker at fortsætte.

De af jer, som fyldte 18 år i 2016, kan desværre ikke fortsætte i Juniorafdelingen, men bemærk, at der nu er STOR RABAT for unge seniorer mellem 18 og 25 år i 2017. Så du kan stadig få klassefiskeri til billige penge, selvom du er trådt ind i de voksnes rækker.