Trend vandt knebent NM 1

025

De Nordjyske Mesterskaber i lystfiskeri for juniorhold (NM) fortsætter, selvom initiativtager Jørgen Jakobsen stoppede som arrangør efter mere end 20 år ved roret. Besvarelsen af skriftlige spørgsmål er dog indtil videre stoppet i det nye koncept og der uddeles præmier (sponsoreret af den store grejbutik Brasholt i Hjørring) til det vindende hold efter hver af de fire runder af NM.

Vi mødtes palmesøndag ved det gamle elværk i Bindslev, hvor vi startede med sprøde rundstykker og lækker smørkage, som værterne fra Hjørring-foreningen havde købt ind. Juniorer fra Brønderslev, Trend og selvfølgelig Hjørring var mødt op, men desværre ingen fra Sæby, som efter sigende mangler juniorer for tiden. Vore anstrengelser med at få nye klubber som Frederikshavn, Waders og Hobro med er heller ikke lykkedes. – Påskeferien har nok også reduceret antallet af deltagere, så det var en forholdsvis lille gruppe, som var mødt frem. Fra Trend var det Daniel, Emil, Jeppe og Kasper, der havde tid og lyst til at lege med.

De tre hold fordelte sig langs de010n nedre del af herlige Uggerby Å, der slynger sig lystigt med masser af spændende høller i en snæver dal – næsten en canyon. Vi havde dog kun fisket en lille time, da Jeppe fik overbalance og havnede i åen og tog rigeligt med vand indenbords i sine neopren-waders. Heldigvis kunne vi hjælpe ham med lidt tørt skiftetøj, så han var hurtig frisk igen.

Selvom vi fiskede på 3 forskellige pladser, mærkede vi ingen fisk. En del af grunden var nok, at vandstanden var temmelig lav og vejret lidt for godt med masser af sol. En af de voksne genudsatte dog en nedgænger og der blev mistet et par mindre grønlændere og set en blankfisk springe.

Trend vandt dog dagens dyst, selvom vi hverken landede fisk eller ramte plet under de afsluttende præcisionskast. Til gengæld opsamlede vi uden diskussion mest skrald, hvilket gav 50 points og vore fire gutter blev derfor præmieret med hver sin ”lykkepose”, der indeholdt en Vibrax spinner, et Hansen kystblink, en Rappala wobler og en fin rejeflue. Hjørring blev toer med 25 points for næstmest skrald og 20 points for en enkelt træffer under kastekonkurrencen. – Så det blev trods alt en vellykket dag.