Vellykket weekendkursus for juniorer ved Trend Å

Omtrentlig hvert andet år arrangerer” Smoltene”, alias juniorafdelingen i Trend Å Lystfiskeriforening, et weekendkursus i enhånds fluefiskeri efter havørred. Denne gang med 11 deltagere, heraf fem fra ”Overspringerne” i Varde, to fra juniorafdelingen i Brønderslev og de resterende fire fra Trend. De fik en travl weekend med både teori og praksis, herunder fluebinding, kastetræning, ørredbiologi – og masser af fiskeri..

DSC_0014

Trend Å er ganske vanskelig at fiske i på grund af sit klare, grødefyldte vand og ringe bredde, mens frodig vegetation står mandshøjt langs bredderne – og derfor er det en krævende træningsplads, selvom den gemmer på mange havørreder. Hyppige regnbyger og en strid modvind fra vest stillede ekstra store krav til de unge kursister.

DSC_0025

Jonas Høholt bandt bl.a. velfangende skumfluer med kursisterne

Den usædvanligt varme sommer gav desværre endnu en gang omfattende iltsvind i Limfjorden – det værste tilfælde i 15 år. Derfor flygtede selv undermålsørrederne op i bl.a. Trend Å, hvor vandet var friskere, selvom de små blankfisk burde være ude at smovse i fjordens mange byttedyr. Det kom til at præge fangsterne, idet 14-15 undermålere blev genudsat.

5D3_0331g

En Glad Christian med sin flotte kursus-havørred fra Trend Å (Foto Jonas Høholt)

Til gengæld lom kun tre ørreder over målet på land: Formand og kursets kok, Thomas Dalgaard, der sammen med Jonas Høholt, Brian Kristensen og Orla var instruktør på kurset, fik en fin lille fisk på 45 cm, mens Trend-junior Anders Laursen fangede en på samme størrelse. Lørdag aften blæste det op, hvilket fik en anden af Trend-smoltene, Christian Kristensen, til alternativt at gribe spinnestangen. Måske lidt uortodokst på et fluekursus, men ikke nogen dum ide. Christian fangede nemlig årets hidtil største havørred på 73 cm og 4 kilo på en guldfarvet Mepps 2. Ny PR til Christian og næststørste juniorhavørred nogensinde.

Orla sluttede med en helt uventet fangst i form at en smuk lille fuldfinnet fjeldørred på knap 30 centimeter, hvilket næppe har fortilfælde i åen. Den må stamme fra en af de sidste udsætninger – og den fik selvfølgelig sin frihed igen, så andre har chancen for samme eksotiske oplevelse.