DSC 1481

Makrel-revanche og tre fra karpe-familien

Karl, Aksel, deres far Jesper og juniorlederen gennemførte den udsatte makreltur til Sæby d. 2/9 i strålende sensommersol. Desværre blæste det vildt op fra vest og drengene begyndte snart at fryse i deres lette sommertøj.

Det var ellers plads på molehovedet og enkelte makrel og hornfisk på kastehold, men de var mærkelig nok ikke spor interesserede i vore blink og ophænger-fluer. Et par lokale pensionister gav os dog en lærerig lektion i mede med prop, enkeltkrog og sildestykker og nappede en del makrel og hornfisk for næsen af os.                 – Irriterende, som Karl udtrykte det!

Lørdagen efter inviterede jeg på en revanche-tur, men ingen havde tid og lyst, så jeg kørte derop alene. Der var en stor stime makreller 2-3 kastelængder ude og et par gange vovede de sig inden for rækkevidde. Så jeg havde en håndfuld af de smukke fisk med hjem i frostboksen.

Søndag d. 9/9 havde vi en lille tur til gadekæret i Fjelsø på programmet, men desværre var kun Sebastian og hans lillesøster, Camilla, tilmeldt. En skam at ikke flere fik lov at opleve fiskene i optimalt bidehumør. Sebastian havde travlt med masser af hug på majs-kornene og han havde et par fantastiske timer med 13 smukke skælkarper, 12 charmerende karusser og en lille forsølvet skalle på land – så hans kat var glad, da han kom hjem med den flotte fangst…