L1010697

27/7 - Makreltur til Bovbjerg

Et par dage før turen blev der set fem marsvin, der jagtede makrel i området, men vi holdt turen åben og aftenen før afgang blev der meldt om godt makrelfiskeri - uden de små sultne hvaler i farvandet.

Samtidig var forholdene for fiskeri nærmest perfekte med (næsten for meget) sol og en let fralandsvind, som ”krøllede” vandoverfladen og lokkede millioner af småsild/brislinger helt ind i havstokken.

Sidste år var Patrick eneste deltager og i år var der desværre slet ingen tilmeldinger. Simon og hans fiskeven, Michael, og jeg besluttede dog at gennemføre den lange tur alligevel - og det kom vi ikke til at fortryde!

Simon og Michael fangede hver seks makrel og jeg var heldig at fange syv af de smukke og brølstærke fisk.  I korte perioder jagtede de hektisk småsildene, som sprang i panik til alle sider - og som regel var der hug, når vi kastede blink og ophænger mellem de jagtende fisk. Vi fangede makrellerne 20-40 meter fra land, så det krævede ikke mesterkast at nå ud til dem. Simon fangede desuden tre store tobiser.

Fangsten blev straks renset og lagt på køl, så det var fineste madkvalitet vi havde med hjem og juniorerne gik glip af en stor, fed oplevelse. Derfor håber vi, at der er mere interesse for at være med, når vi gentager makrelturen næste år.

Tekst og foto: Orla