DSC2277

Fantastiske, fangst-stærke fluer – som alle kan binde

I februar har vi haft et par hyggelige klubaftener, hvor vi har bundet lette, men farlige fluer til både åen, p&t og kysten. De skal nok give gode fangster på fisketurene senere på året!

Til højre RED HACKLE, der er én fortolkning af verdens ældste flue, beskrevet af den romerske forfatter, Marcus Aurelius, for mere end 2000 år siden – Altså en virkelig klassiker og stadig en giftig flue til åen og p&T. Jeg fanger havørreder på den hvert år i Trend Å.

Nummer 2 fra højre er orange-hvide SPEJLÆGGET. Mit eget mønster og kun 10-15 år gammel, men allerede populær, fordi den er effektiv, især til vinterfiskeriet. Den flour-orangerøde metalkugle ligner et rognkorn og får samtidig fluen til at fiske dybere. Den er også fin til sommerfiskeriet, hvor vi kan droppe den orange metalkugle og bare slutter med en orange plastkugle – eller et markant hot-orange hoved af bindetråden.

Den 3. fluer er MICKEY FINN, en nyklassisk, canadisk hårvingeflue, som i mange forskellige størrelser fanger fisk i hele verden og samtidig er let at binde. Kan fange ørreder i åen, p&t og ved kysten på både fluestang og spinnegrej med boble/bombarda – men også en fed aborre-ophænger på bl.a. Glenstrup Sø.

Fluen til venstre er DEN GULE FARE. Moderne plastik-flue bundet med gul flash-slange som en variant af Juletræet/Flammen (med hhv. perlemor eller orangerød slange). God kystflue og allround-ophænger.