DSC1822

Fiskelykke ved Farsø Sø

Farsø Sø er et smukt og børnevenligt fiskevand. Det var vel her, vor store lokale forfatter og nobelpristager, Johannes V. Jensen, sejlede med de skibe, han skar som dreng for mange år siden - og mon ikke han ligesom vor tids børn også prøvede at fiske i søen sammen med sin uregerlige søster, Thit? Det er da en nærliggende tanke…

I dag har søen en (rigelig) stor bestand af rudskaller, som giver noget nær fangstgaranti. Det beviste en håndfuld af vore seje juniorer og deres mindre søskende Kr. Himmelfartsdag – i alt 6 fiskeglade drenge og ditto piger – som alle fik fangst, da de tilsammen fangede 62 skaller og 2 aborrer på deres medegrej. Karl blev dagens storfanger med 15 skaller tæt fulgt af Bastian med 12 skaller og HP med 10 skaller og en aborre.

Vejret var køligt og blæsende med et par småbyger oveni. Næsten på grænsen til aflysning, men vi fandt rimelig læ i den vestlige ende af søen ved den lille ”Pileø”, hvor de gamle løvtræer fungerede som både læskærm og paraply og hvor både et svanepar, en flok gråænder og to blishøne-familier hilste på.

Fiske-børnene glemte helt deres digitale skærme nogle hyggelige timer i den virkelige verdens overflod af forårets naturoplevelser – og det var i grunden ikke så galt.  Og de voksne sendte Grethe fra Vesthimmerlands Kommune en venlig tanke, fordi vi får lov til at fiske i den fine, lille sø.