001-e1445359286405.jpg

Fisketure 2015

Emil

Det Det gode fiskeår 2015 er nu historie og vi kan huske tilbage på et fantastisk havørredfiskeri i vor lille fine å: Uden tvivl den bedste sæson i mands minde.

8-9 af vore juniorer har fanget mindst én havørred i åen i år og flere af gutterne har fanget 3-4 stykker. Det er aldrig sket før.

Og endnu flere har mistet eller haft kontakt med fisk – forhåbentlig er I lidt mere heldige i det nye år!

For andet år i træk har Anders og Emil fanget ”Tre i Trend”: Dvs. mindst en sommer-havørred på spin, mindst en på flue og mindst en på orm. Begge to for andet år i træk!

Det er heller ikke sket før.

I år kom Anders først i mål, mens det var Emil sidste år – mere retfærdigt kan det ikke blive og der var en velfortjent præmie til begge de to dygtige drenge!

Desuden skal det nævnes, at Jeppe fik to flotte kystørreder: En på boble og flue i foråret og den anden på et Stripper-blink i efteråret. Godt gået! – Desuden nåede næste alle vore aktive juniorer at blive Storfanger på mindst en tur i 2015 og de blev alle tilgodeset med en lille præmie ved årets juleafslutning.

Det var desuden Emils tur til at blive ”Årets Junior 2015”, hvilket også var velfortjent.

Han er stort set med på alle turene, og han er god til at hjælpe sine yngre kammerater. Han er også til stor hjælp, når der skal findes materialer frem på klubaftenerne eller når der skal ryddes op.

Emil har også deltaget på årets Juniorlederkursus, der blev afviklet i skolernes efterårsferie på Aalestrup Naturefterskole og hvor han ligeledes gjorde en god figur. Vi har derfor god grund til at have store forventninger til Emil de næste mange år! – Se billedet, hvor Per Johannsen overrækker sit ”smykke-smukke” hædersblink med inskriptionen ”Årets Junior” til Emil.

Her ved årsskifter vil jeg gerne takke klubbens mange medinstruktører og hjælpere: Uden jer var det ikke muligt at drive en så aktiv juniorafdeling, som vi faktisk gør. En stor tak skal også gå til de mange forældre og pårørende, som bakker op om vore arrangementer med kørsel og anden assistance inklusive masser af lækkert hjemmebag til klubaftenerne.

Også tak til bestyrelsen og de mange seniorer, som også bakker op om vore gøremål.

Sidst men ikke mindst en helhjertet tak til vore generøse sponsorer: The Fly Co, Korsholm, Gunderup Fiskesø og Fiskegårdens P&T.

Dertil tak til foreningens mangeårige medlem, Hans Chr. Stubberup, Vester Hornum samt til Sabrina Hansen fra Suldrup, som begge har overdraget deres fluebindingsmaterialer til juniorafdelingen. Også stor tak til jer, der har bidraget til vor pulje af ”låne-waders”. Håber at andre vil følge jeres gode eksempel.

Hvert år mister vi en hel del juniorer. Nogle bliver for gamle, mens andre finder nye fritidssysler. Derfor at vi på evig jagt efter nye fiskeinteresserede drenge og piger, så vi fortsat kan holde klubben kørende. Derfor en opfordring til at henvise potentielle juniorfiskere til et bestyrelsesmedlem eller gerne direkte til undertegnede.

SÅ KNÆK & BRÆK TIL ALLE FOR DET NYE FISKEÅR!

Orla

NM4 ved Ryå den 1/11

Jeppe og Kasper fandt et par perfekte fiske-platforme og ”skovlede” skaller og aborrer op sammen med Lasse og Bjarke.

Jeppe og Kasper fandt et par perfekte fiske-platforme og ”skovlede” skaller og aborrer op sammen med Lasse og Bjarke.

Den fjerde og sidste runde af de Nordjyske Mesterskaber i lystfiskeri for juniorhold (NM) foregik ved Ryå søndag den 1. november i solrigt og næsten vindstille efterårsvejr. Tre hold fra Hjørring, Brønderslev og Trend deltog i finalen og de testede fiskemulighederne på forskellige strækninger af åen.

De fire gæve juniorer fra ”Smoltene” i Trend, Lasse, Bjarke samt brødrene Kasper og Jeppe, ramte plet fra starten, da de fiskede tæt på mødestedet. Her fandt de en stor stime rudskaller, som ringede lystigt allerede da vi ankom, iblandet en del aborrer.

Efter mere end 20 år som ”NM-høvding” valgte populære Jørgen Jakobsen at stoppe

Efter mere end 20 år som ”NM-høvding” valgte populære Jørgen Jakobsen at stoppe

Det lykkedes ikke de to øvrige hold at finde fisk, de første pladser, de forsøgte, så Team Trend blev dagens ubestridte storfangere med ca. 150 skaller og 40 aborrer inklusive største fisk blandt begge arter. Storfangere blev Bjarke med dagens største skalle og Kasper med største aborre.

Gutterne fra Brønderslev blev dog samlet vindere efter de fire runder for andet år i træk med 11230 points tæt fulgt af Trend med 10630 points foran Hjørring og Sæby. – Altså tæt løb og vi havde vundet, HVIS vi havde haft flere deltagere med og HVIS vi havde øvet os lidt mere i præcisionskast.

Mesterskabernes stifter og mega-populære arrangør gennem mere end 20 år, Jørgen Jakobsen, har desværre valgt at stoppe i rollen som tovholder. Budskabet blev mødt med stor beklagelse fra både juniorerne og deres ledere og Jørgen fik stor tak for sin inspirerende indsats. – NM anses dog for at være en så værdifuld aktivitet, at lederne fra de deltagende foreninger sætter sig sammen inden jul for at finde en afløser.

Deltagerne fra de tre foreninger præsenterer dagens fangst

Deltagerne fra de tre foreninger præsenterer dagens fangst

Fiskegaardens Put and Take
Jesper, Kasper, deres lillebror Rasmus og deres fiskeglade mor, Malene, var tilmeldt turen sammen med Tim og vort (forhåbentligt) kommende medlem Mikkel samt Brian og hans svigerfar, John, plus Benny og Orla.

Vi fiskede 4 timer i begge de klarvandede søer. Mikkel og Jeppe lagde hårdt ud med to regnbuer hver – alle fanget i børnesøen på spindere med fluor-orange ske.

Derefter gik fiskeriet helt i stå indtil ejernes Niels udsatte 40 kilo regnbuer. Det resulterede i, at Benne fangede dagens største regnbue på ca. 1½ kg. i voksensøen på et par lokkende regnorm. Jeppe blev dagens storfanger.
001

Juniortur til Mariager Fjord 4/10

Kun Emil og Jeppe var tilmeldt. Desuden deltog Jeppes far, Allan, og Orla. – Resten gik glip af en fed tur. Dagen startede tåget, og det var tilpas diset hele formiddagen, så solen ikke brød igennem. Desuden havde vi en let brise fra sydvest, så vi valgte sydsiden af fjorden. Jeppe blev dagens storfanger med en fin, blank havørred på 45 cm, fanget på boble og den giftige, lyserøde reje (Den skal vi have bundet nogle flere af i løbet af vinteren!). Orla genudsatte en springfyr lige under målet, mens Allan mistede en undermåler og havde flere kontakter.

IMG_1349

Mvh.     Orla

 

Karpetur til Dvergetved Put and Take

Foruden de fire runder af de Nordiske Mesterskaber har Jørgen Jakobsen traditionen tro også arrangeret en karpetur til Dvergetved Fiskepark og godt 20 juniorer og deres ledere og chauffører fra Brønderslev, Hjørring og Trend mødte frem ved 9-tiden. Fra Trend deltog Anders Kruse, Christian, Emil og hans mor, Jane samt Lasse, hans lillebror Peter og deres far, Henning plus Brian og Orla.

Parkens ejer, Niels Pontoppidan, havde forfodret med majs, men på trods af det måtte vi konstatere, at karpefiskeriet er blevet ringere end de første år vi fiskede deroppe. I alt blev det til 10 karper op til knap 3 kilo, lidt skaller og en del forslugne regnbuer, som syntes om majs.

Christian blev dagens storfanger med to karper og to regnbuer, Anders fangede en lille karpe og en regnbue, Peter fik en regnbue, Emil en enkelt skalle og Brian to karper.
DSC_0787

 


Fladfisketur

IMG_8889
Emil, Lasse og hans lillebror, Peter samt Jeppe, Casper og deres lillebror med Simon Sørensen som turleder udgjorde holdet fra Trend, som dystede mod vennerne fra Hjørring og Brønderslev under den 3. runde af de Nordjyske Mesterskaber.

Peter blev dagens mand med to skrubber over målet, men da han endnu ikke er medlem af klubben, gik storfanger værdigheden til  storebror Lasse, der fangede en skrubbe på 33 cm og 10 mini-hvillinger.

Team Trend vandt fiskekonkurrencen i suveræn stil med i alt 4 skrubber over målet, mens de øvrige hold fangede en skrubbe hver. Desuden blev der genudsat en masse små hvillinger.

Efter tredje runde fører Brønderslev fortsat, nu med 8150 points, mens Trend har 7655, Hjørring 6910 og Søby/Voer Å 5222 points. NM4 foregår ved Ryå søndag den 1. november. Mød talstærkt op – vi har stadig en chance for at vinde…

 

Makreltur ved Hanstholm Mole

Der har været mange makreller i de danske farvande denne sommer og for første gang i mange år arrangerede vi en makreltur. Taget i betragtning, at turen startede fra Aars kl. 6.00 var der ok deltagelse med Daniel, Tim, Emil samt de to brødre Jeppe og Kasper samt deres mor, Malene,

Da der har været østenvind med højsommervejr i næsten 14 dage, valgte vi Hanstholm som fiskested og Leo var turleder.

Trods det tidlige starttidspunkt kom holdet desværre for sent. Der var fanget hundredvis af makreller tidligt om morgenen, men ved ankomsten var fiskeriet desværre gået i stå og vi fangede kun en makrel. Den var til gengæld flot og Tim blev dagens storfanger.

Malene forsødede i øvrigt turen med en lækker hjemmebagt kage.

DSC05283

 

 

Tirsdagsaftener ved åen

DSC_0580

Nyt juniormedlem Tobias fangede en havørred på 50cm på spinner

Den 3. tirsdag med aftenfiskeri i Trend Å for de juniorer, der ikke er på udenbys ferie, blev også en succes. Der var pænt fremmøde af Emil, Tim, Tobias, Anders KL, Lasse med sin far Henning samt vor ældste ”junior” Benny Møller.

Tobias, der er nyt medlem, fangede sin første havørred på 50 cm. nogensinde på sin første tur til åen (Foto). Den tog en sølvfarvet Mepps 2 med røde prikker. Lasse og Henning fangede en hver på 43 og 42 cm. –begge på orm, mens Tim var uheldig at miste en målsfisk ligeledes på orm. Sidst men ikke mindst fangede Anders en havørred på 45 cm. på flue. Se Anders’ fangstrapporter under Fangster 2015.

Aftenens fine fangster viser tydeligt, at vi har en flok dygtige og alsidige fiskere, som behersker alle metoder. Det var i øvrigt Anders’ tredje havørred i år og da de to andre er fanget på henholdsvis orm og spinner, har han altså – for andet år i træk, hvilket ingen har præsteret før – scoret ”Tre i Trend”. Anders kan derfor se frem til en velfortjent præmie for sin bedrift.

Juniorafdelingen i Jyllands-Posten

Journalist Jan Skriver har lavet en artikel til Jyllands Posten om juniorafdelingens seneste tur til Sjørup Sø. Læs artiklen her:
Geddefiskeri, 10.5.2015

Flittig Hyttedag

DSC_0531
Vor gamle hytte fra 1953, der er placeret 5 meter fra åbredden nede ved Gunderup, er stadig et værdifuldt aktiv for foreningen – og ikke mindst juniorafdelingen.

Derfor arrangerer juniorerne en årlig ”Hyttedag”, hvor vi vedligeholder den lille hytte og dens nærmeste omgivelser. Leo var tovholder og han fik god hjælp af Claus, Emil og hans far, Peter samt Orla.

Peter og Leo rengjorde hytten indvendig, mens Claus og Emil slog græsset omkring hytten og bålpladsen og senere en længere fiskesti nedstrøms langs åen.

Emil malede også bord-bænkesættet ved P-pladsen, hvor Orla samtidig trimmede græsset. Derpå slog han åbredden op forbi Hesteskoen, så nu er der et par kilometer bredzone, hvor juniorerne og dagkort-købere kan fiske uden at ”drukne” i tagrør og lange siv og urter.

Vi opfordrer andre til at følge det gode eksempel og f.eks. trimmer strækningen mellem Boltrup-gården og Hyllebjerg Bro. Foreningen har en glimrende buskrydder, der udlånes (uden fører). Du skal bare kontakte et bestyrelsesmedlem.

I vinter lagde medlemmer af ”pensionist-banden” nyt tag på den gamle hytte, men rygningspladerne mangler stadig. Desuden ligger de gamle tagplader stadig ved hytten og bør fjernes efter kornhøsten, hvor det bliver muligt at køre ”helt til døren” med en trailer.

Leo tog i øvrigt mål til en ny bænk/sovebriks.

Arbejdsdagen sluttede med en gang grillpølser med brød og cola – hvorpå de fleste sluttede med lidt fiskeri.

Hornfisketur

DSC_0155
Vi havde 5 tilmeldinger til hornfisketuren, der plejer at være en succes – og det er et ok detager-antal midt i pinsen. Men Emil blev syg, og Tobias sov over sig. Så med Orla som chauffør og 3 af vore nyeste medlemmer, Tim samt brødrene Oliver og Mathias, gik turen nok en gang til Mariager Fjord – På sydsiden, fordi vinden var for skrap på vor favoritplads.

Vi fandt en stime hornfisk ved et muslinge-stenrev uden for en pynt og Oliver lagde stærkt ud med 2 hurtige hornfisk på silketråd efter et blink og han blev dagens storfanger med 3 af de fine, små sjove fisk.

Tim havde fat i en enkelt, men den slap og for Mathias var det surt show, fordi hans låne-waders begyndte at lække efter kort tids fiskeri. Orla tog 5 på fluekæppen.

Tøserne fangede alle vinderfiskene

DSC_0144

Mikaela og Tobias tog dagens første to ørreder. Siden fangede Tobias, der er nyt medlem, også dagens eneste bækørred på 1,2 kg.

I de snart 10 år, juniorafdelingen har fejret Lystfiskeriets Dag, er det foregået som en Familiefiskedag – hvilket i år også var det landsdækkende tema ved de over 50 fiske-aktiviteter, der var tilmeldt i år. Vi har været med fra starten og alle årene er det foregået i tæt samarbejde med Lene og Karl Emil, der ejer Gunderup Fiskesø.

Desværre havde vi ikke helt styr på vejret i år: Det var køligt, blæsende og vådt, så vi var glade for de mange shelters ved de to søer. Så vejret var nok en del af forklaringen på, at vi ikke nåede op på samme deltagerantal som sidste år. Selv blandt vore egne juniorer kneb det med opbakningen, hvor kun Christian, Emil, Jeppe og Tobias mødte op. Et ridestævne og et par byfester i et par af nabolandsbyerne er nok også en del af forklaringen.

Der var ellers fine velkomstgaver, præmier og trøstepræmier til alle fra det velkendte grejfirma, Nordmark, og Lene bød som vanligt på gratis fiskeri for de yngste og rabat til de pårørende – og til sidst med flotte præmier for de tre største fisk.

Det var dagens bedste overraskelse, at det var tre meget unge frøkner, Liv, Mia og Mikaela, der fangede de tre største regnbuer. Livs var størst og vejede 2,75 kg og var 58 cm, Mias 2,25 kg/55 cm. og Mikaelas 1,65 kg . og 48 cm. – Godt gået tøser! Jer kunne vi godt bruge som medlemmer i juniorafdelingen til at give fyrene lidt seriøs konkurrence.
På grund af vejret valgte vi at flytte det efterfølgende pølsemit op i klubhuset, hvor Leo stod parat med gratis grillpølser, lune brød og sodavand.

DSC_0159

Selvom der var mange flere drenge end piger, var det de tre friske piger, der fangede de tre største fisk.

 NM 2 ved Sjørup Sø

Vi afholdt den anden runde af NM ved Sjørup Sø, hvor vi var værter. Fra Trend deltog Jeppe, Kasper, Emil, Christian og vort spritnye medlem, Daniel og som sædvanligt dystede vi mod vore gode fiskevenner fra juniorafdelingerne i Brønderslev, Hjørring og Sæby-Voerså.
DSC_0094Vi startede vanen tro med, at de fire hold besvarede en række skriftlige spørgsmål, inden grejerne kunne samles og fiskeriet begynde. Fiskeriet var dog ikke det store sus: Der blev landet en håndfuld gedder, heraf kun en over mindstemålet på 60 cm. Desuden blev der medet en del mindre aborrer op til 20 cm og pænt med rudskaller.

Team Trend klarede sig ganske fint: Jeppe fangede en af gedderne, Emil medede 6 aborrer, men Daniel var dagens helt med 10 skaller på majs plus to aborrer på orm – Se foto.

Desværre var vi igen ringest til de afsluttende præcisionskast, så Brønderslev overtog føringen 6070 points, mens vi holder andenpladsen med 5630 p efterfulgt af Sæby-Voerså med 5222 p og Hjørring med 5110 p. Så der er tæt løb inden de sidste to runder til efteråret.

PS. Sjørup Sø lider beklageligvis under et stort fiskepres fra bl.a. østeuropæer, der bruger søen som spisekammer, hvilket især går ud over gedderne. Hvis den udvikling fortsætter, ender det med, at søen bliver grøn af alger, fordi der er ved at være ubalance mellem rov- og fredfisk.DSC_0113

Juniorerne i JP
Journalist Jan Skriver har lavet en artikel til Jyllands-Posten om juniorafdelingens seneste tur til Sjørup Sø. Læs artiklen her:
Geddefiskeri, 10.5.2015

God start på NM
Den første af de fire årlige runder i de Nordjyske Mesterskaber for juniorhold – i daglig tale NM 1 –løb af stablen lørdag den 18. april og traditionen tro fiskede de 3 medvirkende hold efter sild og hornfisk fra havnen i Nørresundby. Team Trend bestod af Jeppe, Kasper, Lasse, Emil og Andreas M med Simon som turleder. Desuden deltog 2 fædre.

Vi fangede flest fisk, nemlig 89 sild og 3 hundestejler. Største sild var 33 cm og største hundestejle 3,5 cm. Andreas blev Trends storfanger med flest sild. – Selvom de to øvrige hold fangede en havørred og en hornfisk, og selvom vi blev nummer sjok i kastekonkurrencen lykkedes det alligevel Team Trend at lægge sig i spidsen med nogle få points efter første runde.

Stillingen efter første runde er: Brønderslev 1880 points, Hjørring 2555, Sæby 2640 og Trend 2845 points.

På NM 2 er vi på hjemmebane ved Sjørup Sø, så hvis vi opper os lidt mht. præcisionskastene og får et solidt fremmøde, bør vi kunne konsolidere vor føring.SONY DSC

Flotte og farlige woblere til kyst og å
Sidste års wobler-weekend måtte aflyses på grund af for få tilmeldinger, men i år gennemførte vi arrangementet med 7 motiverede deltagere og wobler-mester Per Johannsen som uundværlig motivator.

DSC_0030

Vi lavede et par velprøvede Minnows (klassisk Rapala-model), som er Trend-ørredernes skræk, når det skumrer, og for første gang nogle små, giftige kyst-woblere med den gode gamle fynske træwobler fra Flemmings Fiskegrej som model.

Efter tålmodigt at have savet, snittet, pudset, limet, isat vægtbelastning og kroghold, poleret og til sidst malet, dekoreret og lakeret er de færdige woblere nu klart til at blive justeret og tunet i åen.

Se de man flotte og farverige woblere på billedet. Vi overlader trygt den videre bedømmelse til vore venner havørrederne!

Overlevelsestur til Gudenå

Temperaturen var bare 1½ grader og vi fik en strid østenvind med finregn lige i synet, da Christian, Emil, brødrene Jeppe og Kasper og deres mor, Malene, samt Orla som turleder startede årets første geddetur ved Gudenå nær Ulstrup. – Så det var en isnende rå og grå dag, hvor det umuligt at holde varmen i fingre og tæer. Sidste år var vejret mildere og vi fangede 7-8 gedder op til en meters længde, men i år mærkede vi ikke meget bidelyst, selvom alle gjorde deres bedste. Efter 3 timers overlevelsestur gav vi op og da havde turlederen fanget dagens eneste gedde på 70 cm på en af de flashfluer, vi bandt før jul.

DSC_0034

Selvgjort er velgjort

I vinterhalvåret møder juniorerne i Trend Å Lystfiskeriforening op i klubhuset hver mandag aften for at fabrikere grej til den kommende sæson.

Først knyttede de flue-, gedde-, makrel- og farvestrålende fladfiskeforfang, der samtidig var en øvelse i binding af de vigtigste fiskeknuder.IMG_8244

De unge har også bundet en masse velprøvede fluer til havørrederne i Trend Å, til de himmerlandske kyster samt til gedder og regnbuer i de lokale søer og P&T’er. Både til bombarda- og ægte fluefiskeri.

Et par aftener er også gået med at montere velroterende spinnere med fjerbeklædte kroge af Mepps-typen. I fem forskellige størrelser.

Juniorerne har også støbt blink i flere størrelser og modeller til å, sø og kyst, men desuden har de fremstillet flotte blink helt fra grunden: Klippet, filet, hamret og skælpræget emner. De han endda sammenloddet modeller af pletsølv og kobber i lighed med ældre norske kvalitetsblink. Se foto.

Det er Per Johannsen, en af landets bedste på sit felt, der instruerer de unge og de næste par weekender vil de fremstille kyst- og åwoblere af højeste kvalitet.

Det er juniorernes erfaring, at det hjemmelavede endegrej er både sjovere og langt billigere at fiske med, uden at det går ud over fangstevnen. Tværtimod – så det bliver farligt at være rovfisk i Himmerland og omegn den kommende tid.

De hjemmefabrikerede blink er smukke som små juveler

De hjemmefabrikerede blink er smukke som små juveler.

Superspændende aften om saltvandsfiskeri i troperne

Den første klubaften i februar havde juniorafdelingen besøg af en af landets kendte sportsfiskere, Simon Bomholt fra Give, der er ven med vor egen Simon Sørensen. Simon B har tidligere været testfisker for et kendt dansk grejfirma og i vinter- og forårsmånederne dyrker han flittigt det hjemlige geddefiskeri og tager nogle ture til Vesterhavet på jagt efter pighvarrer.

Men hans store passion er saltvandsfiskeri i troperne, hvor hans favoritfisk er sejlfisk samt de bomstærke giant travelly’er og deres næse slægtninge. Simon, der til daglig er skolelærer, viste en masse flotte fotos af de spændende fangster og han var samtidig en rigtig god fortæller og en hyggelig fyr.

Senere på aftenen fremviste han sine medbragte grejer, der selvfølgelig var i den kraftige ende af skalaen.

Han fortale grundigt om stænger, hjul, linetykkelser, kæmpestore poppers og andet spændende endegrej, som var monteret med superkraftige, modhageløse kroge. Han genudsætter således næsten alle sine fangster.

Desværre svigtede juniorerne til dels en spændende aften, men til gengæld viste en håndfuld seniorer interesse for det fine arrangement. De fremmødte fik en hyggelig, spændende og inspirerende aften og Simon optrådte tilmed gratis og fik kun sine kørselsudgifter dækket.536324_10151293174199665_646106844_n