IMG 20211017 115826

Første gedde fra Farsø Sø

Emil havde egentligt tilbudt at arrangere en fladfisketur til Nordjylland, men der kom ingen tilmeldelser. Så det endte med, at han lavede nok en tur til Farsø Sø i stedet, da min sidste aftale med kommunen strakte sig over en hel uge inkl. 2 weekends. Og det lokkede brødrene Benjamin og Sebastian og deres lillesøster Kamilla ud af busken. - Sebastian blev turens storfanger med 6 skaller, Benjamin fik 3 mens Kamilla måtte nøjes med to. Til gengæld fangede hun turens største skalle.

Det blev årets sidste tur til den lille, spændende sø, men vi glæder os til at vende tilbage næste år. Bl.a. vil vi prøve at træne fluefiskeri efter skaller – og gedder. Vi håber som nævnt overfor at invitere flere skoleklasser derud og en mede-konkurrence for alle juniorklubber i nordjyske foreninger er også under overvejelse

Vi har hidtil haft svært ved at overliste søens gedder med kunstagn trods flere forsøg med spinnere, woblere og jigs. Der er dog mistet et par mindre fisk under landingen, men bidelysten har været påfaldende moderat. Formodentlig fordi gedderne er stærkt præget på søens mylder af skaller, der udgør et uudtømmeligt spisekammer. Derfor prøvede Emil en ny metode: Nemlig at kastefiske med en død skalle med en modhageløs trekrog i munddelene.

Det gav en fin gedde på 70 cm. Emil så den jage, så skallerne sprang for livet til alle sider. Da han kastede agnfisken derud, huggede gedden straks! Den blev selvfølgelig nænsomt genudsat.

OBS. Både Leo og formand Per har overdraget en masse endegrej til juniorafdelingen. Mange tak fordi I – og ikke mindst sponsorerne bag – støtter os. De rare sager vil blive brugt som ekstra præmier og små gaver. Og mon ikke det vil stimulere ”Smoltenes” motivation.

 

Tekst: Orla

Foto: Emil