_DSC0775.JPG (1)

Geddeture til Gudenå

Juniorafdelingen på geddefiskeri i Gudenå

Emil M med gedde fra gudenå

Emil T, Emil M og Kristoffer med mig som chauffør var tilmeldt den årlige tur efter vintergedder på Bjerringbro-foreningens strækning af Gudenå.

Vi plejer at få et par gedder – og nogle år både mange og store! I år var forventningerne i top, da geddefiskeriet dernede har oversteget alle forventninger med de 10 største fisk over meteren her midt i februar…

 Vi startede som vanligt på zone 6 ved Ulstrup. Drengene fiskede med bl.a. åle-jigs og spinnere, men gedderne var ikke rigtig i hugget. Under frokosten hilste vi dog på Klaus Balleby (tidligere aktivitetskoordinater mm. ved Danmarks Sportsfiskerforbund) og han havde genudsat 3 pæne fisk ved Stærkær længere opstrøms – og han havde mistet en magnum-gedde, som udrettede krogen på hans flashflue.

Efter frokost prøvede vi et nyt sted ved Bollers Eng opstrøms Bjerringbro og her lykkedes det Emil M at redde turen med en gedde på 60-65 cm. 

Jeg fik stort set ikke fisket, fordi jeg brugte tiden til at fremstille 2 skydehovedet (F + FS) til Emil T af en par gamle liner. Så jeg kørte i stedet alene retur til zone 6 den følgende tirsdag og viftede med lidt min enhånds stang og en slidt flashflue. Som det ses på fotoet var fiskeguderne mig venligt stemt, idet jeg efter en hård fight kunne genudsætte en rognfyldt geddemadam på 114 cm og anslået 12 kg. Heldigvis kom en hjælpsom medfisker forbi, som hjalp mig med landingen og et par hurtige billeder.

Orla Bertram med stor gedde