1000000574

Grønlænder-premiere – uden grønlændere

Indtil for et par år siden fejrede vi grønlænder-premiere den 16. januar – og det gav som regel et par fisk. Også til juniorerne. Så blev ørreder i ferskvand fredet frem til 1. marts – og siden har vi ikke fanget grønlændere.

Det er en katastrofe for foreningen. Først og fremmest fordi skarverne nu har 3 måneder til fouragere i åen i stedet 1½ måned – og det koster langt flere fisk end lystfiskerne tidligere tog med hjem. Desuden har vi mistet 45 dages fisketid, et fald i dagkortsalget og ikke mindst en lang og værdifuld tradition.

Derfor bør bestyrelsen overveje at indføre en dispensation til catch & release fiskeri på havørred i perioden 16/1 – 1/3, (om vi i mangfoldige år har praktiseret på nedgængere og frivilligt også på grønlænderne - med modhage løse kroge).  Med folk ved åen fra medio januar vil skarverne alt andet lige tolle betydeligt mindre på bestanden af ørreder og dermed styrke bestanden af fisk.

Så forventningerne var ikke store, men ud skulle vi selvfølgelig! Desto mere fordi vejret lokkede med vindstille, strålende forårssol og lystige lærke-triller – selvom TV2 varslede polarkulde og strid nordenvind!

Benjamin, Sebastian og deres friske lillesøster, Camilla, ankom på cykel sammen med deres far, og de fiskede derfor ved ”lokale” Hyllebjerg Bro, mens Aksel og hans far, Jesper, kørte ned til den Gamle Hytte sammen med undertegnede – mens stakkels storebror Karl måtte holde sengen med akut halsbetændelse.

Vi nød at være ved åen igen og der blev fisket med både orm, spinner og flue, men som antydet desværre uden fangst. Samme overgik en halv snes seniorer, der også fejrede starten på den nye sæson – der gik dog rygter om fangst af et par undermålere.                                                             

– Én hyggelig tradition har dog overlevet: Midt på dagen serverede pensionistbanden varm suppe med masser af grøntsager og boller i klubhuset.