DSC 0818 (1)

Hurtige fangster i ”Juniorsvinget” - og ”Hardy-præsten” der forsvandt

Det ekstremt milde novembervejr lokkede den gamle juniorleder ud til Trend Å for at prøvefiske det genåbnede sving, vi ryddede for pilebuske for nylig. Forventningerne var beskedne, selvom oktobers regnmængder betød en fin vanføring, men det er jo altid spændende at komme ud til vor lille å. Og det var herligt at svinge min lille # 5 ”Trout Bum” fluekæp, Loops geniale AEG budget-stang, monteret med en sinktip line og min egen ”First Choice Roe Fly” str. 8 (med orange plastkugle som hoved) på forfanget.

Efter en halv time havde jeg genudsat tre mindre bækørreder, da en lidt større, blank fisk tog fluen og demonstrerede spektakulær luftakrobatik. Det var til min overraskelse en ”steelhead”, altså en regnbue, som havde været en tur i fjorden. Den første af slagsen i flere år. Indtil Boltrup Dambrug blev recirkuleret, var de sølvblanke regnbuer almindelige og et fornemt supplement til de farvede høst-havørreder, men derefter blev de et sjældent bytte.

Jeg nåede derfor ned til det genåbnede sving (Se 23/10) med forøger optimisme  - og blev ikke skuffet: Øverst krogede jeg en fin lille han-havørred, som fik friheden igen efter en lyn-fotografering og 12-15 kast senere var der hug igen: Denne gang en fin, nystegen grønlænder med havlus – og den endte hjemme på grillen. Ren Noma-guf!

Tilbage til bilen slog det mig, at det genåbnede sving aldrig har haft et navn, så jeg finder det oplagt at kalde det ”Juniorsvinget”.

Desværre tabte jeg min fornemme gamle priest med splitcane-skaft, messinghoved og korkhåndtag, som Hardy Iversen forærede mig for mere end 40 år siden. Du kan se et klon-foto af den på vor facebook-siden takket være vort tidligere medlem Henning Andersen…

Så et par dage senere tog jeg til åen igen for at lede efter den. Fluepinden var selvfølgelig med og minsanten om ikke det blev til to ”steelheads” mere på Førstevalgsfluen og jeg genudsatte endnu en sølvblank grønlænder – men priesten fandt jeg dog ikke. Måske er den blevet samlet op i mellemtiden, eller måske bliver den fundet på et senere tidspunkt – og jeg giver selvfølgelig en fin findeløn for at få den tilbage!