L1020411

Isfisketur på Sjørup Sø

13 + 14/2 – Isfisketur på Sjørup Sø

”Smoltenes” klubaftener har desværre været corona-aflyst hele vinterhalvåret og vinterkulde aflyste også årets første fisketur, grønlænder-premieren ved Trend Å. Men held i uheld fortsatte vintervejret med døgnfrost ned til minus 20 grader om natten. Så efter et par uger var isen tyk og sikker nok til at vi kunne isfiske - og den sjældne begivenhed ville vi selvfølgelig ikke gå glip af.

Turen blev først varslet få dage før og der var desværre ”huller” i mailkæden, så det var ikke alle, der fik indbydelsen i første omgang. Derfor endte det med en tur på isen både lørdag og søndag!

Lørdag bestod holdet af Karl og hans far, Jesper, HP, Emil. Uden klubaftener havde vi ikke fået fremstiller isfiskestænger og endegrej, men heldigvis havde den gamle en håndfuld reservestænger og tre skarpslebne isbor.

Vejrmæssigt oplevede vi begge dage isfiskeriet fra sin mest charmerende side: Strålende solskin, næsten vindstille og en enkelt frostgrad, og der mere end en snes fiskere havde fundet ud på den tilfrosne sø.

Til gengæld stod aborrerne ikke i kø for at bide på vore fristende ”karameller”. Drengene skulle lige lære teknikken og udvise lidt tålmodighed, inden det gav resultat. Karl, Jesper og Emil måtte nøjes med en aborre hver, mens HP blev storfanger med to fisk. Den gamle juniorleder havde lidt mere rutine og fangede syv af de sortstribede banditter – men alle de fangede fisk var små og af en helt anden kaliber end de to store aborrer i torsdags.

Om søndagen blev det kun til en kort tur på isen mellem kl. 15-17. Her deltog brødrene Benjamin og Sebastian (plus deres mor, Tina og lillesøster, Camilla som tilskuere), mens HP, Karl og Jesper var med igen. Aborrerne var desværre stadig træge og det lykkedes kun den gamle juniorleder at lande et par aborrer.

  1. Et par dage efter slog vejret om til tø – men vi nåede da et par ture på isen. For første gang siden 2013!

Orla