DSC 0743

Lørdag 24/8 – Dvergetved Fiskepark

I en lang årrække har to meter høje Niels Pontoppidan inviteret juniorer fra Frederikshavn/Sæby, Brønderslev, Hjørring og Trend på en fælles årlig fisketur til sit lille private paradis, Dvergetved Fiskepark – Ganske gratis! I begyndelsen havde nogle udsatte spejlkarper formeret sig voldsomt i hans smukke ørredsøer og de første ture gav over 100 småkarper og enkelte større op til 3-4 kilo på majs – alene til Trend-gutterne!

Efterhånden har Niels fået styr på karperne og fangsten af de smukke, stærke fisk er dalet til nogle få stykker per tur. Til gengæld er antallet af skaller eksploderet og de mange små fredfisk har desværre gjort de tidligere så klarvandede grønne og grumsede.

Samtidig er det fine samarbejde mellem de nordjyske juniorafdelinger smuldret og vor populære tovholder og idemand til samarbejdet, Jørgen Jakobsen, har desværre fået problemer med helbredet.

Derfor har ”Smoltene” fra Trend været alene om fiskeri de seneste år og forståeligt nok er interessen for turen dalet i takt med at fiskeriet er blevet dårligere. – Forleden var  kun Emil M og hans mor, Jane, tilmeldt og i lummervarmt sommervejr med tropesol havde de vanskeligt fiskeri. Emil blev en suveræn storfanger med 11 skaller, mens Jane måtte nøjes med en enkelt skalle. – Karperne så de ikke til.

En trist udvikling og det bliver nok sidste gang, vi tager den lange køretur til Dvergetved – men vi skylder selvfølgelig Niels en stor og varm tak for stor imødekommenhed og mange gode oplevelser i hans naturskønne fiskepark!

 

 

Tekst & foto: Orla