L1020446

Overlevelsestur til Gudenå

Traditionen tro var ”Smoltene” forårsgæster ved Bjerringbro-foreningens herlige strækning af Gudenå, hvor de jagtede åens flotte strømgedder, Der var pæn tilslutning til turen og det var hyggeligt at gense ”veteranen”, 17-årige Kristoffer. Der fik hilst på en gruppe af vore nye, yngre fiskere: Nemlig de to brødrepar Benjamin og Sebastian plus Mads og Simon samt arl og hans far, Jesper og sidst men ikke mindst vort spritnye medlem Thomas og hans far, Jakob. Emil og jeg var turledere og guider.

Vi startede ved slæbestedet i Ulstrup med det højtidelige navn Dannebrogspladsen, hvor en længere strækning nedstrøms blev fisket grundigt igennem med spinnere, woblere og jig-ål (som Emil kunne tilbyde til halv pris!) - men ved frokosttid et par timer senere, havde ingen mærket fisk.

Det var en kold fornøjelse: Vinden var i det nordvestlige hjørne og i løbet af formiddagen tog den til, så blæsten gik gennem marv og ben. Et par af de mindste havde taget for lidt tøj med, så de frøs og valgte at køre hjem, da vi havde spist.

På Dannebrogspladsen snakkede vi med tre unge fyre, der var ved at rigge grejet til. En af dem havde dagen før landet en stor nystegen blanklaks på 103 cm og over 10 kg. og han fortalte, at der var landet et par stykker mere af samme imponerende kaliber. Det gav nyt blod på tanden og vi kørte op til renseanlægget i Bjerringbro for at fortsætte fiskeriet. Her havde Emil et forsigtigt geddehug, men den fik desværre ikke far i ålen og gad ikke lege med mere.

Vinden fortsatte med at blæse op, men selvom vi alle fik dryptud og kolde fingre holdt vi ud en ekstra times tid, inden vi satte kursen hjemad. - Nulture slipper vi aldrig helt for… Alligevel stor tak til Bjerringbro-juniorerne for at vi igen kunne dyppe snøren i deres store, spændende vand.

 

Tekst og fotos: Orla