DSC1538

Sikker is og voksne aborrer

Den gamle juniorleder har været ude at tjekke istykkelsen inden weekendens juniortur. Efter en uges dagsfrost og en lang række polar-nætter under minus 10 grader er meldingen klar:

Isen på søerne er generelt 100 % sikker at færdes på og fiske fra!

Jeg målte isens tykkelse i 14-15 borede huller tværs over søen og hvert eneste måling viste 16-17 cm. kerneis. Det kan bære en elefant eller to!!

Foruden min flyde-heldragt og mine sikkerheds-syle havde jeg selvfølgelig også min lille isfiske-stang monteret med en 12 gr.s Lurette-pirk og en ophængerflue.

Isfiskeriet giver tit forbavsende pæne fangster, men på dagens tur gik det trægt i begyndelsen. De første 5-6 huller gav ikke et eneste hug. De næste par huller gav dog en enkelt mindre aborre hver og i det næste hul var der et par hug, måske af den samme fisk, men jeg fik den ikke kroget.

I de følgende to huller skete der intet, men i det tredje fik jeg et tungt hug, som pressede den lille isfiskestang i en 90 graders bøjning - og op af hullet kom en flot stor-aborre på 40 cm og godt et kilo. Den havde slugt min lille ophænger-flue - og mit humør steg adskillige grader!

Efter at fisken var afkroget og slået for panden sendte jeg igen pirk og flue mod bunden - og straks var der hug igen.  Denne gang endnu tungere, så jeg tænkte, at det måtte være en gedde.

Men nej: En mega aborre kom til syne i hullet og med et hurtigt greb i undermunden løftede jeg den op på isen. Senere målning og vejning viste 50 cm og 1735 gram. Det er min største aborre i et langt lystfiskerliv og vistnok også den største i Trend-foreningens historie.

Så det blev en mindeværdig dag - og isen er helt sikkert sikker!

 

Orla