Image0000001(71)

Sommerskolens lystfiskerhold er flyttet til Trend

Ungdomsskolen i Aalestrup Kommune startede for 35 år siden ”Sommerskolen” og den fortsatte, da vi i 2007 blev til Vesthimmerlands Kommune. ”Sommerskolen” afholdes altid i den første uge af skolernes sommerferie og rummer 35-40 meget forskellige tilbud til egnens børn og unge.

Lystfiskeri har været et attraktivt tilbud siden ”Sommerskolens” spæde start og gennem alle årene med undertegnede som leder. Indtil i år har Aalestrup Lystfiskerforenings lokaler dannet rammen for lystfiskerholdet, men nu er vi flyttet ind Trend-foreningens klubhus i Hyllebjerg, der er mere centralt placeret i kommunen. 17 unge knægte og 3 piger har tilmeldt sig årets hold, og jeg har to af vor juniorafdelings ældre og meget dygtige medlemmer, Karl Holmbach og Hans Peter Dahl (alias HP), med som velkvalificerede prof-assistenter!

De fleste af eleverne har kun sporadisk erfaring med lystfiskeriet, så vi starter med et par teori-dage, hvor de bl.a. lærer at binde de stærkeste fiskeknuder og forskellige kaste-teknikker. Tre af ungersvendene r dog så fremmelige, at de også træner fluekast! -  Først på onsdag er deltagerne klar til at prøve fiskeriet i praksis med debut ved Farsø Sø, hvor søens mange skaller garanterer fangst til alle. Torsdag og fredag skal de så prøve kræfter med ørrederne i Gunderup P&T, som har lovet at udsætte ekstra mange ørreder for at større arrangementet.

Allerede på førstedagen blev det klart, er de unge er meget entusiastiske og talentfulde, så vi håber selvfølgelig, at nogle af dem får lyst til at fortsætte deres fiske-karriere som nye medlemmer af vor aktive juniorafdeling.