DSC2067

Storgeddernes dag på Glenstrup Sø

Det er en af lystfisker-livets mange kvaliteter, at du af og til får en kæmpe oplevelse, som du aldrig glemmer – selvom du ender med at blive tudsegammel. Det skete for vore to flittige juniorer, Karl og Aksel, da de for første gang fiskede på Glenstrup med sø-veteran og Trend-formand, Per Johannsen, som erfaren båd-guide.

Karl fangede nemlig sin første drømmefisk, en megaflot geddemadam på meteren og 8 kg, mens Aksel fik sit unge livs allerførste gedde – men det han husker bedst er sikkert, at han mistede en storgedde af samme kaliber som Karls – den knækkede brutalt hans line! Gutterne fangede desuden en halv snes pæne aborrer og det gav (også!) dem begge en PR-rekord! Alle fiskene faldt (forståeligt nok) på nogle af Pers unikke, hjemmelavede woblere – så mon ikke den kommende vinters wobler-weekends bliver et tilløbsstykke blandt juniorerne?

Dagen bød desuden på en fascinerende kulisse af tunge, drivende skyer og til sidst en fin opklaring. Søen har også et usædvanligt rigt fugleliv med ænder og gæs, lappedykkere og blishøns, grå hejrer og hvide svaner. Mere end 100 viber flaksede over søens krøllede overflade, mens det dobbelte forædte skarver lettede fra deres nøgne hvile-træer.

Gertrud og jeg fiskede i øvrigt fra en af Hobro-foreningens låne-joller og vi fik også en gedde hver jf. billedet. Vi måtte aflive fruens gedde, da den havde indhaleret hendes lille aborre-spinner langt ned bag gællerne. Så den står på fiskefrikadeller i nærmeste fremtid.

Du kan i øvrigt se Karl-storfangers kæmpegedde og Pers beretning på vor Facebook-side: Trend å Juniorafdeling – og så skal vi selvfølgelig huske at takke vennerne i Hobro Sportsfiskerforening for deres store velvilje over for vore juniorer.