DSC2120

Tre klasser fra Aars skole ved Farsø Sø

I denne uge var Aars skole i fokus. Foruden 4.a og 4.b inviterede vi også et såkaldt SP-hold – dvs. en snes udfordrede børn fra flere klassetrin - til skole-fiskeri ved Farsø Sø.

SP’ern var allerede ved søen i mandags bakket op af en håndfuld dedikerede lærere. De fik en særlig indbydelse, fordi det netop var SP’er fra Aars skole, som sidste år bad os om at arrangere en tur for dem og som derved gav os ideen til at invitere alle kommunens skole på fisketur. De gik op i fiskeriet med liv og sjæl og der var fangst til alle – også i form af et bjerg af lækre, søde muffins, som blev skyllet ned med varm kakao

Om tirsdagen fortsatte 22 elever fra 4.a fiskeriet flankeret af Signe og to mandlige kolleger. Nogle af eleverne havde mere lyst til den lokale legeplads end til lystfiskeri, så klassen fangede knap så mange fisk som de øvrige teams. Til gengæld stod de for den hidtil mest overraskende og dramatiske fiskeoplevelse: En skalle havde taget den agnede str. 14-krog, men blev så angrebet af en sulten gedde – og miraklet skete. Den pytte-lille krog fik fat i geddens tandbesatte gab og med stor forsigtighed lykkedes det trods den spindelvævstynde line at lande den glubske rovfisk, som selvfølgelig blev genudsat.

Torsdag satte 4.b deltagerrekord med 24 elever samt to lærere, men heldigvis stillede et par bedstefædre og min Gertrud op som ekstra hjælpere. Eleverne fangede tilsammen 59 skaller og en halv snes aborrer. En af aborrerne havde grådigt slugt krogen og kunne desværre ikke genudsættes. Da jeg knækkede nakken på den, stak en hale ud af dens svælg og vi kunne trække en lille skalle ud af slughalsens vom, hvilket gav praktisk anskuelses-undervisning. Inspireret af tirsdagens geddefangst prøvede en af drengene at sætte sin lille krog i ryggen af en skalle – og ganske rigtigt: Det varede ikke længe før endnu en grådig gedde greb den lille, blanke agnfisk, men denne gang fik krogen ikke fat og efter nogle voldsomme plask var gedden igen fri.